Prof. Dr. Saygılı'dan Sağlıklı Hayatın Sırrı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Saygılı'dan Sağlıklı Hayatın Sırrı

Prof. Dr. Saygılı\'dan Sağlıklı Hayatın Sırrı

Prof. Dr. Sefa Saygılı, Başakşehir'deki "Dengeli Beslen Sağlıklı Zayıfla" söyleşisinde çok önemli noktalara dikkat çekti.

18.04.2012 14:15

Yaptığı bilimsel çalışmalar ve yazdığı kitaplarla toplumda sağlık bilincinin oluşmasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Sefa Saygılı, Başakşehir'deki "Dengeli Beslen Sağlıklı Zayıfla" söyleşisinde çok önemli noktalara dikkat çekti.

Dengeli beslenmenin önemini vurgulayıp, yeme-içme konusunda doğru bildiğimiz yanlışları anlatan Porf. Dr. Saygılı, "Sağlıklı ve dengeli beslenme için meyveyi yemeklerden on beş dakika önce yemeli, meyvelerin suyunu içmek yerine posasıyla tüketmeliyiz. Üç beyazdan ve fast food gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız. İçinde faydalı hiçbir madde bulunmayan asitli içecekler sağlığımız için çok büyük bir tehlike oluşturuyor" diye konuştu.

Gelişen teknolojinin sağlıkla olan ilişkisine de değinen Prof. Dr. Sefa Saygılı, "Bizler yaratışımızda var olan yürümeyi asansörler, yürüyen merdivenler ve toplu ulaşım araçlarının sık kullanımı yüzünden unutmuş durumdayız. Sağlığımız için mutlaka günde en az on dakika yürümemiz gerekiyor" dedi.

Yardıma muhtaç kişilere, barınma, korunma, sağlık, eğitim, tedavi gibi konularda yardımlar yapan "Sıcak Yuva Vakfı"nın başkanlığını da yapan Prof. Dr. Sefa Saygılı, vakfın çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Salonu dolduran Başakşehirliler, söyleşi sonunda Prof. Dr. Sefa Saygılı'nın kitaplarını imzalatma fırsatı da buldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Saygılı'dan Sağlıklı Hayatın Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement