Protokol Huzurevini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Protokol Huzurevini Ziyaret Etti

Protokol Huzurevini Ziyaret Etti

Burdur Protokolü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevini ziyaret etti.

20.03.2012 01:05  Güncelleme: 01:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin'in katıldığı programda konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız sadece belli günlerde değil fırsat buldukça Huzurevini ziyaret ettiklerini belirtti.

Tapsız "Herkezin 18-24 Mart yaşlılar haftasını tebrik ediyorum. Biz sizleri sadece yaşlılar haftasında gelip gününüzü kutlayanlardan değiliz. Burada bulunanlar Belediye Başkanımız başta olmak üzere fırsat buldukça geliyoruz. Biz sizleri şöyle görüyoruz. Sizler bizim anne babamız ninemiz dedemizsiniz. Sizleri kendi anne babamızdan dede ninemizden ayrı görmüyoruz. Sizler elleri öpülesi insanlarsınız. Bizim her zaman sizlerin tecrübesinden bilgisinden faydalanmamız gerekir.

Yaşlılarımızın bilgi ve tecrübeleri çok çok değerli hem bugüne hem de geleceğe ışık tutan çok değerli kaynaklar. Yaşlılarına saygı göstermeyen toplumların geleceği parlak değildir. Biz Türk Mİlleti olarak öyle bir kültüre sahibizki büyüklerine saygı gösteren onların elini öpen. El öpme geleneği birçok millette yoktur. Gördüklerinde hayretle bakıyorlar. Alna götürme geleneği "Başımızın üstünde yeriniz var" demektir. İlimizde de yaşlılarımıza karşı her zaman hürmet gösteriyoruz. Bizim dinimizde şu var anne ve babanıza öf bile demeyiniz.

Bizler sizleri her zaman kendi anne ve babamızdan ayırt etmiyoruz. Sizleri seviyoruz. sizleri sayıyoruz. Sizlerinn en ufak bir problemi bizim sıkıntımız demektir. Burada Belediye Başkanımız ve Huzurevi Müdürü ile çalışanları sizin için çok güzel bir ortam sağlıyorlar. En ufak bir problem olsa o nun izleminini alırız." dedi.

Vali Tapsız Önümüzdeki yıl Askeriye köyünde en az 60 kişi kapasiteli bir Huzurevi yapmayı planladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da yaptığı konuşmada "yaşlılar haftanızı kutluyor, sağlıklı ömürler diliyorum. Her zaman emrinizdeyiz. Buranın eksiklerinin giderilmesi konusunda ne gerekiyorsa o nu yapıyoruz. Burayı ev olarak düşünün, kendinizi kenara köşeye atılmış kişiler olarak düşünmeyin. Biz burada huzur bulunun diye varız. Kimse eksiklik hissetmesin. Sizin huzur bulmanız için ne gerekiyorsa biz onu yapacağız." dedi.

Protokol üyeleri huzurevi sakinlerinin ellerini öperek hediyeler verdi. Daha sonra Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri folklör gösterisi sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Protokol Huzurevini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement