Provokatör Kafaları Karıştırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Provokatör Kafaları Karıştırdı

Provokatör Kafaları Karıştırdı
12.04.2008 02:19

Akdeniz Üniversitesi'nde Öğrenci Çatışmasında Tabancayla Ateş Açan 34 Yaşındaki Ömer Ulusoy'un Önceki Gece Antalya'da Gözaltına Alınmasındaki Soru İşaretleri Kafaları Karıştırdı.

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci çatışmasında tabancayla ateş açan 34 yaşındaki Ömer Ulusoy’un önceki gece Antalya’da gözaltına alınmasındaki soru işaretleri kafaları karıştırdı.

Polisin özel ekipler kurup her yerde aradığı Ömer Ulusoy, önceki gece 23.15 sıralarında gözaltına alındı. Saat 23.30’da MHP eski yöneticisi, DHA muhabirini arayıp "Ömer Ulusoy teslim oldu" dedi. Saat 00.17’de ise Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, "Takip sonucu yakaladık" açıklaması yaptı.

EVDE Mİ PARKTA MI

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise önceki gece Ulusoy’un bir evde yakalandığını söylerken, dün "Park civarında yakalandı" dedi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı yazılı açıklamada, "Üçgen Mahallesi civarında yakalandı" ifadesine yer verdi. Zanlıyı yakalayan polis timine 10 maaş ikramiye verileceğinin açıklandığı hatırlatılınca da Vali Yüksel, "Böyle bir şey hakkında bilgim yok", Emniyet Müdürü Arslan da, "İkramiye vali beyin teklifi Ankara’nın oluru ile verilir. Ben de bu ikramiyeyi cebimden verecek kadar zengin biri değilim" dedi.

POLİS GÖREVİNİ YAPTI

Dün sabah Vali Yüksel, Emniyet Müdürü Arslan ve Terörle Mücadeleden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Yenice ile birlikte Uncalı’daki Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Yüksel, ısrarlı sorular üzerine şöyle konuştu: "Biz, ayın 6’sındaki olaylardan sonra Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik ve MİT dahil mahalle mahalle son derece koordineli bir çalışma yaptık. Söyleyeceğim yegane şey, Antalya polisinin üzerine düşen görevini yerine getirdiğidir ve de suçluyu yakalayıp adliyeye sevk ettiğidir."

4 MERMİYLE YAKALANDI

Basın toplantısı sonrası dağıtılan bilgi notunda, 34 yaşındaki Ömer Ulusoy’un, polisin 3 günlük ısrarlı, ev, işyeri, cadde ve sokak aramaları sonucu Şarampol Semti’nde Üçgen Mahallesi civarında yakalandığı belirtildi. Ulusoy’un üzerinde 9 milimetre çapında 14’lü tabir edilen Browning marka bir tabanca ve bu tabancaya ait boş şarjör ele geçirildiği bildirilen bilgi notunda, "Şahısla yapılan ön mülakat neticesi tabancaya ait mermileri bir çöp konteynerine attığını bildirmesi üzerine, gösterdiği yerdeki çöp konteynerinde yapılan aramada da 9 milimetre çapında MKE yapımı 4 mermi ele geçirilmiştir" denildi.

Dakika dakika önceki gece

Saat 23.30: MHP eski yöneticisi, DHA muhabirini arayıp "Ömer Ulusoy teslim oldu. Önce İl Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. ’Işıklar sönüktü’ deyip geri döndü. Daha sonra Şarampol Polis Merkezi’ne geçti. Şu an orada."

Saat 23.33: DHA Bölge Temsilcisi Dursun Gündoğdu, Emniyet Müdürü Arslan’ı aradı. Telefona çıkan korumasına "Ömer Ulusoy teslim oldu mu?" diye sordu "Müdür bey de o konuda şu anda Vali beye bilgi veriyor" yanıtı aldı.

Saat 23.35: Bazı yerlerden cep telefonlarına flaş haber olarak ’Ulusoy teslim oldu’ mesajı geçildi.

Saat 23.45: Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Çallı Semti’ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geçti.

Saat 00.10: Ömer Ulusoy, TEM Şube’den çıkartılarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doktor kontrolüne götürüldü.

Saat 00.17: DHA Temsilcisi Gündoğdu’yu arayan Emniyet Müdürü Arslan, Gündoğdu’nun "Teslim olduğu söyleniyor?" sorusuna, "Takip sonucu yakaladık" yanıtını verdi.

Saat 01.00: Açıklama yapan Vali Yüksel, zanlının Şarampol Mahallesi’ndeki bir evde saat 23.15 sularında yakalandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Provokatör Kafaları Karıştırdı - Son Dakika


Advertisement