Radyo D'den 'Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Radyo D'den 'Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız' Kampanyası

Radyo D\'den \'Ormanların D\'lisi Yangınların Düşmanıyız\' Kampanyası

Radyo D'nin başlattığı ' Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız ' kampanyasının tanıtımına Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Doğan Radyo Grup Başkanı Sezgin Onat, Radyo D Programcısı DJ Hakan Gündüz katıldı.

29.06.2010 16:47

Radyo D'nin başlattığı ' Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız ' kampanyasının tanıtımına Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Doğan Radyo Grup Başkanı Sezgin Onat, Radyo D Programcısı DJ Hakan Gündüz katıldı.

Kampanyayla toplumun orman yangınlarına karşı daha duyarlı olması amaçlanıyor.

Radyo D yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına toplumun duyarlılığın artırmak için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. "Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız " sloganıyla başlatılan kampanyanın amacı toplumun orman yangınlarına daha da duyarlı olmasını sağlamak. Belgrad Ormanı Natura Park'ta yapılan kampanya tanıtımına, Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Doğan Radyo Grup Başkanı Sezgin Onat, Radyo D Programcısı DJ Hakan Gündüz katıldı.

"SÜREKLİ BU KONUYU GÜNDEMDE TUTACAĞIZ"

Kampanyayla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Doğan Radyo Grup Başkanı Sezgin Onat, radyoculuğun sadece şarkı çalmaktan ibaret olmadığını hatırlatarak, " Tamam şarkı çalalım iyi güzel de. Birşeyler de yapmak lazım dedik. Arkadaşlarla kafa kafaya verdik ve bir sosyal sorumluluk projesi çıktı ortaya " dedi. Onat, " Dedik ki bir taraftan havalar ısınıyor; yurdun dört bir yanından şehit haberleri geliyor. Ciğerimiz yanıyor.Havalar ısındıktan sonra bir de buna orman yangınları haberleri eklenecek. İki katı ciğerimiz yanacak .Hiç değilse, biz Radyo D olarak konuya dikkat çekecek birşey yapabilir miyiz dedik .Herkes fikrin ucundan tuttu ve harekete geçtik. " diye konuştu. Fikrin ortaya çıkmasının ardından Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a gittiklerini Dündar'ın bir saniye bile düşünmeden kampanyaya katıldığını söyleyen Onat, " Biz de Radyo D olarak onun liderliğinde orman yangınlarına dikkati çekebilecek her türlü enstrümanımızı ve gücümüzü kullanarak bir kampanya başlatıyoruz " dedi. Onat kampanya çerçevesinde bir reklam filmi ve reklam görseli hazırlandığını ve film ile görsel reklamların bugünden itibaren basında yer alacağını söyledi. Radyo yayıncılarının da konuya dikkat çekeceklerini hatırlatan Onat, " Üç ağaç da yansa, arkadaşlarımız ' Üç ağaç yandı; ciğerimiz yandı ' şeklinde sürekli bu konuyu gündemde tutacağız. " şeklinde konuştu.

"BU BİZİ BEKLEYEN ULUSAL BİR GÖREV"

Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Hakan Gündüz ile Radyo D'de 3 yıldır sabah programı yaptığını belirterek, " Bu çok önemli projeye de yine birlikte katılıyoruz. Katılmamızın nedeni güzel yurdumuzun, cennet yurdumuzun çok ihtiyacı olan ormanlarının yakılmasının yok edilmesinin çok kolay, onların yerine yenilerinin kazanılmasının çok zor olduğu gerçeğini bildiğimiz için bu kampanyayı üstlendik" dedi. Ağaçların ormana dönüşmesinin sabır, ilgi ve sevgi gerektiren bir süreç olduğunu söyleyen Dündar, "İnsan eliyle yarattığımız o güzel ormanları yapı yağmacılığı ve gözünü arazi rantı bürümüş olan birtakım insanların yağmaladığını görüyoruz ve yok ettiklerini görüyoruz. " dedi. Dündar, "20 yılda da büyüse 40 yılda da büyüse ormanlık alanlarımızı çoğaltmak, ağaç dikmek, ağaç dikmeyi özendirmek, ormanları sevdirmek ve ormanlara düşman olanların da şiddetle karşısında durmak zorundayız. Bu bizi bekleyen ulusal bir görev. Çocuklarımıza bırakacağımız daha güzel Türkiye için de gerçekten zorunlu bir görev. O nedenle her sosyal sorumluluk porojesinde olduğu gibi ülkemizin güzelliklerine, bu cennet vatanın eşsiz coğrafyasına birşeyler katabileceğimize inandığımız için yine amatör bir coşkuyla bu kampanyayı seve seve üstlenmeyi kabul ettik.Dileriz bu yaz ormanlarımız daha az yanar; hatta hiç yanmaz ve insanlarımızın ormanlara özen göstermemiz konusunda, bilinçlenmesine naçizane katkıda bulunuruz " dedi.

"ORMANLARDA GÖNÜLLÜ BEKÇİLİK YAPMAYA HAZIRIM"

Dündar "Ben şu kadarını söyleyeyim, "Orman yangınlarını önleme konusunda her Türk vatandaşına ya da gönüllü Türk vatandaşlarına orman bekçiliği hizmeti diye bir hizmet alanı düşünülmüş ve açılmış olsa, samimi söylüyorum ben ormanlarda gönüllü bekçilik yapmaya hazırım. Giderim gönüllü orman bekçiliği yaparım. Ormanları o kadar benimsiyorum ve seviyorum. Çocuklarımıza ormansız bir Türkiye bırakmamak için bütün gücümüzle uğraşmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BU ELİMİ DE ORMAN YANGINI SÜRDÜRÜRKEN KAYBETTİM"

Kampanyada yer alan bir diğer isim Radyo D Programcısı Hakan Gündüz ise, bu kadar önemli bir projede Uğur Dündar ile birlikte çalışmanın kendisine büyük bir onur verdiğini söyledi. Gündüz, "Bizim ülkemizi biliyorsunuz. Bazı şeylerden vazgeçemeyiz. Örneğin en büyük slogan şudur. ' İçimizdeki mangal aşkı bambaşka ' diye bir slogan vardır. Biz 177 yangın ihbar hattının üzerinde sıkça duracağız. Bu derece fazla mangal olayı olunca, yangınlar da sıkça olacak ve artacak; ama Radyo D bu konuda çok ses getirecek" dedi. Gündüz, konuya eğilecek kurumların duyarsızlığına dikkat çekti ve sargılı elini göstererek " Bu elimi de orman yangını sürdürürken kaybettim" diye konuştu. Kampanya tanıtımına katılan şarkıcı Murat Evgin ise, "Türkiye Çöl Olmasın " diye bir şarkı seslendirdi. Evgin, Atatürk'ün Yalova'daki evinin yanında yükselen ağacın büyümesi için evin temeline ray döşeterek, evi daha uygun bir yere çektirdiğini anlattı.Şarkıyı bestelerken bu anıdan yola çıktığını anlatan Evgin, "İşte biz böyle bir Ata'nın evlatlarıyız. Ağaçlara ormanlara ve tüm doğaya saygılı davranmamız lazım " diye konuştu.

İdris TİFTİKÇİ - İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Radyo D'den 'Ormanların D'lisi Yangınların Düşmanıyız' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement