Raın Man; Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Raın Man; Tiyatro Sahnesinde

Raın Man; Tiyatro Sahnesinde

Kemal Başar'ın yönettiği, Reha Özcan ve Devrim Evin'in başrollerini paylaştığı oyun, 27 Eylül Cuma günü ilk kez izleyiciyle buluştu

30.09.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başrollerini Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un oynadığı Oscar ödüllü Rain Man filmi, yönetmen Kemal Başar tarafından tiyatro sahnesine taşındı. Başrollerinde Reha Özcan ve Devrim Evin'in olduğu ve ilk kez Cuma akşamı BO SAHNE'de izleyiciyle buluşan oyun, uzun süre ayakta alkışlandı.

BO SAHNE'de Tiyatro Keyfi

Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı tarafından kurulan BO SAHNE, yeni sezonda da birbirinden iddialı oyunlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. BO SAHNE'de Tiyatro Keyfi projesinin ilk oyunu Dan Gordun'un yazdığı, Şükran Yücel'in çevirdiği ve 2008'den bu yana Avrupa ve Amerika'da sahnelenen Rain Man.

Tiyatro Keyfi'nin kurucusu Kemal Başar'ın sanat yönetmenliğini yaptığı oyun, değer ve ahlak duyguları gelişmemiş, hep kazanmak için uğraşan ithal araba satıcısı Charlie ile babasının ölümünden sonra varlığından haberdar olduğu otistik abisi Raymond'un hikâyesini anlatıyor. Oyunda Charlie'yi Devrim Evin, Raymond'ı ise Reha Özcan oynuyor. Tamer Levent, Ece Özdikici gibi usta oyuncuların rol aldığı oyunda Murat Gülmez sahne tasarımına, Can Atilla müziklere, Berna Yavuz kostümlere, Murat Özdemir ışık tasarımına imza atıyor.

Birbirinden farklı iki kardeşin yol hikayesi

Oyunun filmle karşılaştırılmamasını isteyen yönetmen Kemal Başar, "Sinemadan tiyatroya aktarılan nadir metinlerden olan Rain Man, bir yol hikâyesi. Farklı mekânlarda geçiyor, farklı insanlar iki kardeşin hayatına girip çıkıyor. Oyunlarım film gibidir. O tılsımı bu oyunda da umarım yakalarım" diyor.

Rain Man, 27 Eylül Cuma günü ilk kez seyirci karşısına çıktı. Uzun süre ayakta alkışlanan oyun, ekim ayında da BO SAHNE'de izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Raın Man; Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement