Ramazan Davulcusunun Başlık Parası Ümidi Belediye Meclis Kararına Takıldı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Davulcusunun Başlık Parası Ümidi Belediye Meclis Kararına Takıldı

Ramazan Davulcusunun Başlık Parası Ümidi Belediye Meclis Kararına Takıldı

Konya'da ramazan ayında sahurda davul çalmak için Kahramanmaraş'tan gelen davulcular, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çıkan yasak kararıyla şok oldu.

02.08.2011 12:16

Konya'da ramazan ayında sahurda davul çalmak için Kahramanmaraş'tan gelen davulcular, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çıkan yasak kararıyla şok oldu. Merkez Selçuklu İlçesi Özalkent Mahallesi'ndeki boş araziye çadır kuran davulcular, ramazan ayında davul çalmalarına izin verilmesini istedi.

BAŞLIK PARASI BİRİKTİRMEK İÇİN GELMİŞTİ

Yaklaşık 6 ay önce evlendiği eşinin 2 bin TL başlık parasını toplamak umuduyla Konya'ya geldiğini belirten 27 yaşındaki Veysil Çağlar, şöyle konuştu:

"6 ay önce 2 bin TL başlık parası karşılığı eşimle evlendik. Ramazan ayında davul çalarak toplayacağım para ile başlık parasını ödemeyi hedefliyordum. Ama belediye meclisinin aldığı kararla yıkıldık. Bu ramazan davul çalamazsam başlık parasını da biriktiremem. Eşimin ailesi de benden geri alır. Ben onsuz yaşayamam. " Eşini çok sevdiğini ve ayrılmak istemediğini belirten 20 yaşındaki Melek Çağlar da "Yetkililer eşimin davul çalmasına izin versinler ve başlık param ödensin" şeklinde konuştu.

EKMEK KAPIMIZ KAPANDI

Ramazan ayında davul çalmak için 4 aile olarak Konya'ya geldiklerini ve aralarından 6 kişinin davul çalacağını anlatan 51 yaşındaki Ramazan Çağlar da şunları söyledi:

"Yaklaşık 30 yıldır Ramazan davulcusuyum. Ramazan ayında sürekli Konya'ya gelerek sahurda davul çalıyorduk. Bu sene Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden çıkan yasak kararıyla şok olduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuklarımızla perişan olduk. Bu bizim ekmek kapımızdı ve kapandı. Ramazan davulsuz olurmu? " dedi. Davulcular, ramazan ayında davul çalmalarına izin verilmesini istedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ramazan ayından önce meclis kararı ile davulcuların boş arazilerde konaklama ve sahurda davul çalmalarının yasaklandığını belirterek herhangi bir şey yapamayacaklarını bildirdi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazan Davulcusunun Başlık Parası Ümidi Belediye Meclis Kararına Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement