Rastgele İşaretlediği Soruyla Zirve! - Son Dakika
Güncel

Rastgele İşaretlediği Soruyla Zirve!

Rastgele İşaretlediği Soruyla Zirve!

YGS'de Türkiye üçüncüsü olan Bursalı Fatih Furkan Yılmaz'ın başarı hikayesine inanamayacaksınız.

20.04.2012 14:06  Güncelleme: 18:30

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye üçüncüsü olan Bursalı öğrenci Fatih Furkan Yılmaz'ın, rast gele işaretlediği geometri sorusunun doğru çıkması üzerine zirveye oturduğu ortaya çıktı. Sadece Türkçe'den 1 yanlışı olan öğrenci, başarısının altında çok ve disiplinli çalışmanın yattığını söyledi.

YGS'den Bursa birincisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, 497,5 puanla Türkiye üçüncüsü oldu. Eğitim gördüğü Yeşilırmak FEM Dershaneleri'nde basının karşısına çıkan Yılmaz, başarısının sırrını açıkladı.

Sadece Türkçe'den 1 yanlışı olan, kalan 159 soruya doğru cevap veren Yılmaz'ın, sınav bitip kağıtlar toplanırken kafasına takılan bir geometri sorusunu son saniyede rast gele işaretlediği ortaya çıktı. O anları gülerek anlatan Yılmaz, sorunun doğru çıkmasıyla zirvedeki yerini aldığını söyledi.

Deneme sınavlarında Türkçe'ye sadece yarım saat ayırdığını fakat sınavda Türkçe sorularının, 50 dakikasını aldığını anlatan Yılmaz, "Sınavın bitmesine 1 dakika kalmıştı. Kafama takılan bir geometri sorusuyla uğraşıyordum. Yapamadım diye bırakıp kitapçığı kapattım. Öğrenciler çıkmaya başlamıştı. İçime bir his doğdu ve soruyu rastgele işaretledim" dedi.

Sayısalcı olduğu için mühendislik düşündüğünü anlatan Yılmaz, başarısının sırrını ise "Okulumun bana verdiği 4 yıllık eğitim ve emeğin karşılığını aldım. Yoksa bu başarıyı elde etmek zor olurdu. Çok sıkı çalıştım" sözleriyle açıkladı.

Başarılı öğrenci; Boğaziçi, Koç, Fatih ve Bursa Orhangazi üniversitelerinin, tercihleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Fatih Furkan'ın, ev hanımı olan annesi Nazmiye Yılmaz (42), bütün öğrencilerle birlikte kendi oğlunun başarısı için dua ettiklerini söylerken bir otomobil firmasında müdürlük yapan uçak mühendisi babası Durmuş Yılmaz da oğlunun çok disiplinli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Bu arada YGS sınavlarında Bursa'dan Emine Büşra Ata Türkiye 10.'su, Emir Çağrı Kiraz Türkiye 114.'sü, Ömer Faruk Güler Türkiye 141.'si, Zeynep Ece Önder Türkiye 213.'sü oldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rastgele İşaretlediği Soruyla Zirve! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement