Rayların Birleştirdiği Kalpler - Son Dakika
Güncel

Rayların Birleştirdiği Kalpler

Rayların Birleştirdiği Kalpler

Kayseri'de toplu ulaşımın önemli ayaklarından raylı sistemde, 2 genç çift vatman olarak görev yapıyor Her gün binlerce insanı gidecekleri yere götüren genç çiftler, raylarda kesişen yaşamlarından ve mesleklerinden son derece memnun

26.06.2013 11:52

Kayseri'de raylı sistemde vatman olarak çalışan 2 genç çift, hem mutlu bir evliliği hem de başarılı iş yaşamını birlikte sürdürüyorlar.

Kayseri'de toplu ulaşımın önemli ayaklarından birini oluşturan raylı sistemde, 2 genç çift vatman olarak görev yapıyor. Bu çiftlerden 26 yaşındaki İsmail ve 27 yaşındaki Nimet Acar, çeşitli sınav ve eğitimlerden geçerek, önce mesleğe ardından da evliliğe adım attılar.

Evliliğin kısmet işi olduğunu ifade eden İsmail Acar, "karı-koca vatman olacağımız hiç aklıma gelmezdi.  Eşimle işyerinde tanıştık. Birbirimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik. 1 yıldır aynı işi ve evliliği mutlu bir şekilde yürütüyoruz. Aynı işi yaptığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Çalışma saatlerinden dolayı bazen ufak tefek sıkıntılar oluyor o kadar" diye konuştu.

Nimet Acar ise ailelerin ilk başta evlilik konusunda biraz tereddüt ettiğini ve "acaba olur mu olmaz mı? Sıkıntı yaşarlar mı?" diye düşündüklerini anlatarak, ancak bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Eşiyle aynı işi yapmaktan memnun olduğunu belirten Acar, şöyle konuştu:

"Ailem ve eşim mesleğimle ilgili bana çok destek oldu. Yaptığım işten gurur duyuyorum. Çevremizden de gayet olumlu tepkiler alıyoruz. Akrabalarım, 'nasıl sürülüyor direksiyonu var mı?' diye merak ediyorlar. Vatandaşlardan çok büyük ilgi görüyoruz. Bizi yolda gördüklerinde alkışlayanlar da oluyor. Tramvay kullanmanın pek bir zorluğu da yok. Ancak dalgın sürücülere karşı dikkatli olmamız gerekiyor."

"Eşimle birlikte 7/24 beraberiz"

Demet (26) ve Erdal (27) Gümüş çifti ise 4 yıldır vatmanlık yaptıklarını ve 1,5 yıldır aynı yastığa baş koyduklarını belirtti.

Eşiyle 7/24 beraber olduklarını ifade eden Erdal Gümüş, "Vaktimizin büyük çoğunluğunu birlikte geçirmenin getirdiği bir dezavantaj yok. Aynı işi yaptığımız için birbirimizin sorunlarını daha iyi anlıyoruz.  Evde, işde, her yerde eşimle beraberiz bundan dolayı herhangi bir sorun yaşamadık, yaşamıyoruz da. Evliliğimiz de işimiz de güzel bir şekilde devam ediyor" dedi.

Kayseray İşletme Amiri Hasan Token de raylı sistemle ulaşıma son zamanlarda vatandaşların daha çok rağbet gösterdiğini belirterek, 65 vatmanın 6'sının kadın olduğunu, bunlardan ikisinin meslektaşları ile evli olduğunu belirtti.

Kayseri'de bayan vatmanlarla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Token, şöyle devam etti:

"Kadınların tramvay kullanması Kayseri'nin pek alışık olduğu bir durum değil. Çevrede otobüs kullanan veya ulaşım sektöründe kadın olmadığı için kadın vatmanlarımız vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Evli vatman çiftlerimiz bizleri de mutlu ediyor. Mesleki konuda birbirlerini daha iyi anladıklarını düşünüyorum. Sonuçta meslektaşlarıyla evliler ve sorumluluklarını biliyorlar. Vatman çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rayların Birleştirdiği Kalpler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement