Rekor İçin Buz Tutan Göle Daldı - Son Dakika
Güncel

Rekor İçin Buz Tutan Göle Daldı

Rekor İçin Buz Tutan Göle Daldı

Dünya Serbest Dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, buz tutan Çıldır Gölü'ne daldı.

13.02.2013 16:12  Güncelleme: 16:38

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni 40 yaşındaki Devrim Cenk Ulusoy, Ardahan'da yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'nde 131 metre yatay dalış rekoru için hava muhalefeti nedeniyle yapamadığı deneme dalışlarının ilkini bugün yaptı.

Yaklaşık 10 gün önce Ardahan'ın Çıldır ilçesine babası Mustafa Teoman Ulusoy ile gelen Devrim Cenk Ulusoy, 24 Şubat Pazar günü yatay dalış rekor denemesini gerçekleştirmek amacıyla Çıldır Gölü'nün üzerine çıkarak açılan deliklerden buz gibi suya kendini bıraktı. İtalyan atlet Michele Tomasi'ye ait 110 metrelik dünya rekorunu kırmaya çalışacak olan Ulusoy'un hedefi 131- 135 metrelik bir yatay dalışı gerçekleştirmek.

"BUZUN ALTINDA GÖRÜŞ YOK"

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy dalış sonrası buzun altının çok karanlık olduğunu yarım metre ilerisini dahi göremediğini, bunun büyük bir risk olduğundan dolayı rekor denemesinden vazgeçebileceğini söyledi. Dalıştan sonra bir açıklama yapan Ulusoy, "Bugün ilk denememizi yaptık. Daha önceden gölün altına girmediğimiz için bizleri neyin beklediğini bilmiyorduk. Görüntünün nasıl olduğunu ne yapacağımızı bilmiyorduk. Bunları öğrenmek için bir dalış gerçekleştirdim.

Ağırlık ve üşüme yönünden de bir sıkıntı yaşamadım. Fakat buradaki tek problem görüntünün olmayışı. Yarım metre bile ilerisini göremiyorsunuz. Bu benim için büyük bir tehlike. Hele hele 135 metre için büyük bir tehlike. Ama her ne olursa olsun 24 Şubat günü 110 metre rekoru paletsiz olarak kırmayı düşünüyorum" dedi

"DEDEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI"

Aslen Çanakkaleli olan ancak doktor dedesi Hasan Ulusoy'un yıllar önce bu kentte bulunduğunu, bir dönemde belediye başkanlığı yaptığını anlatan Ulusoy, "Dedem doktor Hasan Ulusoy, 14 yıl burada sağlık hizmeti yaptı. Ayrıca 1968 yılında 8 ay belediye başkanlığı görevinde bulundu. Bu nedenle burası benim için çok çok önemli. Bunun için bu rekor denemesini yapmaya gayret göstereceğim" diye konuştu.

DÜNYA REKORLARI

Devrim Cenk Ulusoy, 2 Ekim 2011 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesindeki Hidayet Koyu açıklarında, Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri nezaretinde serbest dalış yaparak 87 metre derinliğe 1 dakika 15 saniyede ulaştı, iniş-çıkış süresi toplam 2 dakika 28 saniye olarak kaydedildi. Ulusoy, 86 metre ile İtalyan Homar Leuici'ye ait olan dünya rekorunu böylece kırdı. Ulusoy, bir gün önce de paletsiz ip destekli serbest dalışta 80 metreyle dünya rekoru kırmıştı.

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda 25 Eylül 2012 Salı günü saat 10.40'da Antalya Kaş Yarımadası'da bulunan Barbarossa Hotel önünden yaklaşık 300 metre açıkta 'Paletsiz, İp Destekli Serbest Dalış' branşında 81 metreye dalarak Dünya Rekoru kırıp, kendisine ait 80 metrelik rekoru egale etmişti.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rekor İçin Buz Tutan Göle Daldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement