Rektör Gönüllü Deham'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Rektör Gönüllü Deham'da İncelemelerde Bulundu

Rektör Gönüllü Deham\'da İncelemelerde Bulundu

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi Deney Hayvanları Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DEHAM) incelemelerde bulundu.

21.12.2017 17:15

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi Deney Hayvanları Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DEHAM) incelemelerde bulundu.

Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Ali Aydın ile yeni yapılan ADYÜ DEHAM binasına gelen Rektör Prof. Dr. Gönüllü, DEHAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Doğan'dan yapılacak olan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yaptığı incelemelerinin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Gönüllü, DEHAM'ın bilimsel projelerle insanlığa hizmet etmesini temenni ettiğini belirterek, "İnşallah teknolojik ve yerleşke açısından eksiksiz olan merkezimiz, hizmetlerini de eksiksiz şekilde verecektir. Burada güzel çalışmalara imza atılacağını ümit ediyorum. Merkezimiz bünyesinde düzenlenecek kurs ve konferanslar, özellikle deney hayvanları ile çalışmalara yeni başlayan öğrenci ve genç akademisyen kardeşlerimizin gelişimi için önem taşımaktadır. Ayrıca lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim amaçlı deneyler teorik bilginin pekişmesine imkan oluşturacaktır. Bu kapsamda üniversitemiz bir eğitim-öğretim yuvası olmanın yanı sıra bir laboratuvar, bir araştırma merkezi olmuş oluyor" dedi. Merkezin, donanımlı 2 laboratuvar ve araştırmacıların hizmetine sunulmak üzere 2 ameliyathane, bunun yanı sıra 1 basit girişim odası, 1 karantina, 5 üretim odası, 1 pre-op, 4 post-op odasını bünyesinde barındırdığının altını çizen Müdür Yrd. Doç. Dr. Doğan, bina, fiziki koşullar ve teknolojik cihaz anlamında eksiklerinin bulunmadığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Doğan, "Üst düzey teknolojik sistemler ile uluslararası etik standartlara uygun IVC kafeslerde deney hayvanlarının üretim ve bakımının sağlanmasının yanı sıra donanımlı ameliyathane ve laboratuvarları ile de araştırmacılara etik, konforlu ve bilimsel açıdan zengin bir çalışma ortamı sunacağız. Merkezimiz için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden sıçan, fare ve tavşan için deney hayvanı üretici, kullanıcı, tedarikçi kuruluşlara mahsus kuruluş izni alınmıştır. Merkezimizde fare, sıçan ve tavşan üretimi yapılacaktır. Deney hayvanları sertifikalı ve ruhsatlı en uygun merkezden temin edilmiş olan lisanslı saf ırklardan üretilmektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Gönüllü Deham'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement