Reşko Dağı'na 'Huzur ve Barış' Tırmanışı - Son Dakika
Güncel

Reşko Dağı'na 'Huzur ve Barış' Tırmanışı

Reşko Dağı\'na \'Huzur ve Barış\' Tırmanışı

Dokuz kişilik bir dağcı grubu, 'Huzur ve Barış Tırmanışı' sloganıyla ilk defa Reşko Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

27.12.2013 14:01

Dokuz kişilik bir dağcı grubu, 'Huzur ve Barış Tırmanışı' sloganıyla ilk defa Reşko Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

İstanbul merkezli Klos Dağcılık Kulübünden Sönmez Erkaya, Ferhat Ulu, Ramazan Kaya, Ali Emrah, Niyazi Uslu, Kürşat Öztürk ile Zafir Sezer, Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ve Yüksekovalı dağcı Kahraman Aytan ile birlikte barış ve huzur tırmanışı sloganıyla 4168 rakımlı Reşko Dağı'na tırmanış gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Eksi 40 dereceye varan soğukta kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu bölgede yapılan zorlu üç günlük tırmanıştan sonra dağcı grubu, 4168 rakımlı Reşko Dağı'nın zirvesine ulaştı. Bir süre zirvede kalan grup, burada bulunan hatıra defterine isimlerini yazdı. Grup, zirvede hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra tekrar inişe geçti. Üç gün sonra Yeşiltaş köyüne dönebilen grup, burada kendilerini bekleyen araçla ilçe döndü.

Zorlu tırmanışla ilgili bilgi veren Klos Dağcılık Kulübü üyesi Sönmez Erkaya, yayla yasaklarının kalkmasıyla dağcılar olarak bölgede kış tırmanışı gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi. Erkaya, "Yaptığımızı araştırmalarda bugüne kadar bu bölgede hiç kış tırmanışının yapılmadığını öğrendik. Bizler de tırmanışı gerçekleştirmeye karar verdik. Bunun için ekip olarak İstanbul'dan buraya geldik. Bu süreçte madem otuz yıl aradan sonra ilk defa bu dağlar dağcılara açıldı, tırmanışı anlamlı ve adına yakışır bir şekilde gerçekleştirelim dedik. Adını barış ve huzur tırmanışı koyarak ekibimizle beraber bölgeye geldik. Üç günlük bir tırmanış sonucu havaların da güzel olmasıyla zirveye ulaştık. Tırmanışta tabi zorlu yerler vardı. Kulvar, sırt ve kılçık geçişler özellikle bizi baya zorladı. Ama azimli ekibimizle beraber Reşko'ya ilk kış tırmanışımızı gerçekleştirdiğimiz için sevinçliyiz. Böyle de anlamlı bir tırmanış gerçekleştirdiğimiz için ayrıca çok mutluyuz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Reşko Dağı'na 'Huzur ve Barış' Tırmanışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement