Rewşenfikir, 'Arınmak'la Çıktı - Son Dakika
Güncel

Rewşenfikir, 'Arınmak'la Çıktı

Rewşenfikir, \'Arınmak\'la Çıktı

Şanlıurfa'da Çayhane Hikmet Okulu Projesi ile yürütülen 'Rewşenfikir Dergisi' yeni sayısında yine dolu dolu… Dergi 4'üncü sayısında 'Arınmak' konusunu ele alıyor.

25.12.2015 13:02

İslami kimliğe sahip gençlerin bir araya gelerek; kendi varoluş amaçlarını aramak, bulmak ve gerçekleştirmek için kurmuş olduğu Çayhane Hikmet Okulu Projesi çerçevesinde hazırlanan 'Rewşenfikir Dergisi'nin yeni sayısı çıktı.

Kolektif bir oluşum olan Rewşenfikir ekibi amaçlarının İslami kimliğin tesisinde ve yaygınlaştırılmasında kolektif bir çaba oluşturmak, günü anlamlandırabilen, yarınlara kendisini taşıyabilen ve yarınlarda hayata etkin olarak katılım gösterebilecek şahsiyetler oluşturmak olduklarını dile getiriyorlar.

Derginin 4'üncü sayısında Editör Abdulkadir Çakmak sunuş yazısında, derginin kapak konusuna giriş mahiyetinde, arınmaya olan ihtiyaçtan, iyilik ve güzelliklerle kendi nefsimizin kurtuluşundan başlayarak düzelmemiz gerektiği ve dolayısıyla yer kürenin daha yaşanılır bir hale geleceğine değiniyor.

Kurumsallaşmayı gündemine alan ekip, Mehmet Pala'nın 'Arınarak Kurumsallaşmak' yazısında;
-Üniversitenin İslami varoluş mücadelesinde misyonu nedir?
-Bu misyonu gerçekleştirmek adına neler yapılmalıdır?
-Üniversitede nasıl kurumsallaşma yapılmalı ki misyonunu gerçekleştirebilsin?
-Çağdaş bir duruşu gerçekleştirecek bu teşkilatlanmanın meşru ve makbul olabilmesi için, şeffaf ve hesap verebilir olabilmesi için alametifarikaları nelerdir? gibi sorulara yanıt aranmış.

Musab İçen bu sayıdaki yazısında 'Kıssalların Dili' konusunu işleyerek, kıssa kavramının Kur'an'daki kullanımına, etimolojik yapısına, kıssaların amacına değinmiş. Derginin önceki sayılarında 'Bir Toplum Eleştirisi' ve 'Yeni Bir Toplumun İnşası' konularını gündemine alan Oğuzhan Koyuncu bu sayıda 'Sosyal Ahlak'a Dair' başlıklı yazıyı kaleme alarak, eksikliklerimizin neler olduğunu, bu eksiklerimizi nasıl kapatmamız gerektiğini ele alıyor.
İçinde bulunduğumuz durumun tespitini ve neleri kaybettiğimizi sorgulayan Eyyüp Karagöl, nereden başlanmalı, neler yapmalı sorusuna, 'Herşey Bir Yemekle Başlayabilir' başlığıyla cevap veriyor. A. Zemzem Kabasoy dergideki ilk yazısını dosya konusu olan 'Arınmak' başlığıyla sade, akıcı ve duygulu bir üslupla ele almış. Her sayıda olduğu gibi yine şiir bölümü ayrılan bu sayıda Abdulkadir Bal'ın 'Kayıp kentli' şiirine yer veriliyor. 'Halidiliğin (Nakşibendiliğin) 18.ve 19.yy'da Kürdistan'daki Dinsel-Siyasal ve Sosyal Etkileri' konusunu uzun bir çalışma sonucunda kaleme alan Mehmet Uzun, meselenin özetini gayet akıcı bir üslupla okuyucuya aktarıyor. Yunus Akyıldız 'Yeniden Arınmak' başlıklı yazısıyla farklı bir perspektif sunarak su ve arınmak kavramları arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Murtaza Mutahhari'nin 'İnsan-ı Kamil' kitabının tanıtımı ve Şeyh Said Efendi'nin torunlarından Şeyh Muhammed Fuad Özsoy ile röportaja yer verilen Rewşenfikir'in 4'üncü sayısı okuyucusuna ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Şanlıurfa'da Çayhane Hikmet Okulu projesiyle birlikte yürütülen Rewşenfikir Dergisi Harran Üniversite öğrencileriyle beraber okul döneminde yılda iki defa çıkarılması planlanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Rewşenfikir, 'Arınmak'la Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement