Reyhanlı Saldırısında Ölen Oğluna Özel Oda Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Saldırısında Ölen Oğluna Özel Oda Yaptırdı

Reyhanlı Saldırısında Ölen Oğluna Özel Oda Yaptırdı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde geçen yıl 11 Mayıs günü meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ticaret meslek lisesi son sınıf öğrencisi Oğulcan Tuna’nın ailesi, evlatlarına özel oda yaptırdı.

11.05.2014 17:27

Evladının kabrini ziyaret eden baba Ahmet Tuna, "Bu acı dinmez, bu acı anlatılmaz" dedi.

17 yaşındaki Oğulcan Tuna'nın babası Ahmet Tuna, aradan bir yıl geçmesine rağmen her gün ailece kabrini gözyaşları içinde ziyaret ettiklerini belirterek, "Oğlum Oğulcan’a özel oda hazırlattım. Odada oğlumun geride bıraktığı eşya ve fotoğraf anıları kaldı. Oğlumun anılarla dolu odasına girenler gözyaşlarına hakim olamıyor. Bu acı dinmez, bu acı anlatılmaz. Ateş düştüğü yeri yakar. Oğlum, canım, ciğerim için her gün ağlıyorum" dedi.

11 Mayıs 2013'deki patlamalardan bugüne kadar hayatlarında acılardan başka hiçbir şey olmadığını ifade eden Tuna, "Biz şunu istiyoruz. Bizi sahiplensinler. Özellikle şehit aileleri sahipsiz kaldı. Kimse bizi sormadı, kimse bizim derdimizi dinlemedi. Biz şehit ailesiysek bize sahiplenilmesi lazım. Ama ne yazık ki biz şehit aileleri kendi derdinde kaldı. Tüm Hatay ve Türkiye’ye sesleniyorum; bizler Reyhanlılılar, Samandağlılar, Altınözlüler, İskenderunlular, Kumlulular, Kırıkhanlılar bizler kardeşiz. Bizler bir bütünüz. Dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Alevi'si, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı bizler kardeşiz. Birlikte sonuna kadar yaşayacağız. Aramıza nifak tohumu kim sokarsa onun karşısında olacağız. Biz mücadelemizi devam ettirirsek çocuklarımız nur içinde yatar. Ama maalesef bazı insanlar hala da bazı şeyleri körüklemeye çalışıyor" diye konuştu.

Bu terör saldırılarının hiç kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayan Tuna, "Terör nereden gelirse gelsin lanetliyorum. Terörün iyisi olmaz, terörün dini olmaz, terörün mezhebi olmaz. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Biz barıştan yanayız. Savaşa karşıyız. Savaş bir cinayettir ikinci yüzü ganimettir. Bunu herkes böyle bilsin. Şehitlerimiz şad olsun mekanları cennet olsun" dedi.

11 Mayıs patlamasıyla ilgili sanıkların Antakya’da yargılanacağını ancak dosyanın tekrar Adana'ya gönderildiğini hatırlatan Tuna, şöyle devam etti:

"Biz bunun takipçisi olacağız peşini bırakmayacağız. Şehit ailelerine sesleniyorum. Her mahkemeye gidin o insanlarla karşılaşın katillerle karşılaşın hesap sorun. Bizim endişemiz davanın zaman aşımına uğraması. Devletimizden acilen zanlıların yargılanmasını istiyoruz ve bunların arkasındaki gücün yargılanmasını istiyoruz. Ve bunların arkasındaki örgütlerin yargılanmasını istiyoruz. Bunları tetikleyenlerden de hesap sorulmasını istiyoruz."

ECEVİT CEMİLOĞLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Saldırısında Ölen Oğluna Özel Oda Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement