Roche Çalışanları Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Roche Çalışanları Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Yürüdü

Roche Çalışanları Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Yürüdü

Roche, Uluslararası 'Roche Çocuklar İçin Yürüyor' projesinin Türkiye ayağını, 16 Haziran'da gerçekleştirdi.

17.06.2015 14:26  Güncelleme: 14:27

Roche'un dünya genelindeki tüm şirketleri ile yardıma muhtaç çocuklar için düzenlediği "Roche Çocuklar için Yürüyor" projesinin Türkiye ayağı 16 Haziran Salı günü gerçekleşti. Tüm dünyadaki Roche çalışanlarının gönüllü katılımı ile 2003 yılından beri hayata geçirilen projeye Roche Grubu'nun Türkiye'de iki şirketi olan Roche İlaç ve Roche Diagnostik çalışanları birlikte katıldılar.

"Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi kapsamında yaptıkları yürüyüşle bu anlamlı amaca destek veren Roche çalışanları, yardıma muhtaç çocuklar için gerçekleştirdikleri gönüllü projeler ile bağış toplamaya devam ediyor. Toplanan bağışların %50'si Güneydoğu Afrika'da bulunan, dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Malavi'de yaşayan yardıma muhtaç çocuklara destek sağlamak için kullanılırken, diğer yarısı da UNICEF Türkiye'ye bağışlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Roche CEO'su Severin Schwan, "Roche Çocuklar için Yürüyor" etkinliği şirket takvimimizde yer alan önemli faaliyetlerden biri. Bu etkinlik, sosyal ve insani programlara verilen desteğin uzun vadeli olması ve sürdürülebilir çözümleri teşvik etmesi gerektiğine olan güçlü inancımızı temsil ediyor. Yıllar boyunca toplanan bağışlar, birçok yardıma muhtaç çocuğun yaşamını iyileştirdi. Roche olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da, çalışanlar tarafından toplanan paraya, eşit miktarda bağışı yapacağız"dedi.

Roche olarak uzun yıllardır sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirten Roche Türkiye Genel Müdürü Adriano Treve; "Roche Türkiye olarak "Roche Çocuklar için Yürüyor" etkinliğine tüm çalışanlarımızla gönülden destek veriyoruz. Bu kapsamda çalışanlarımız arasında bağış toplamak amacıyla ofis içinde çiçek satıyor ve belirlenen günlerde bağış karşılığı kot giyiyoruz. Tüm çalışanlarımıza kumbara dağıtarak çalışanlarımızı yakınlarından kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. Bu bağışlarımızı da ortak bir fonda biriktirerek kampanyaya destek veriyoruz" dedi.

Roche, UNICEF ve Avrupa Pozitif İnsanlar Koalisyonu (ECPP) ile ortak çalışması

Nüfusunun %62'sinin uluslararası yoksulluk sınırı olan 1.25 doların altında yaşayan ve 790 bin çocuğun HIV/AIDS nedeniyle öksüz kaldığı Malavi için geliştirme faaliyetlerinin amacı sekiz Milenyum Kalkınma Hedefi (MDG) ile uyumlu uzun vadeli sürdürülebilir bir değişimi teşvik etmek. Roche, UNICEF ve Avrupa Pozitif İnsanlar Koalisyonu (ECPP) ile ortak çalışarak HIV/AIDS'ten etkilenen çocuklar için okul inşa edilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi, çocuklara eğitim verilmesi, sürdürülebilir su temini ve sanitasyon sağlanması, hijyenin teşvik edilmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması ve kimsesiz çocuklar merkezlerinin desteklenmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Roche Çalışanları Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement