Rublenin Değer Kaybı Rus İhracatçılarına Yardımcı Olacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rublenin Değer Kaybı Rus İhracatçılarına Yardımcı Olacak

22.06.2017 09:57

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Sergey Levin, rublenin değer kaybetmesinin Rus tarım ürünleri ihracatçılarına yardımcı olduğunu ve yerli ürünlerin rekabet gücünü artırdığını bildirdi.

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Sergey Levin, rublenin değer kaybetmesinin Rus tarım ürünleri ihracatçılarına yardımcı olduğunu ve yerli ürünlerin rekabet gücünü artırdığını bildirdi.

Levin Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Rublenin değer kaybetmesi ihracatçılara yardımcı oluyor ve Rus ürünlerin cazibesini artırarak yerli tarım ürünlerinin rekabet gücünü olumlu etkiliyor" dedi.

Levin, "Bu ülkenin gelirinin artması, üretimin gelişmesi için teşvik ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması anlamına geliyor" diye konuştu.

Aynı zamanda Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov da ihracatçılar için ruble kurunun düşük olmasının daha karlı olduğunu belirterek doların 62 ruble seviyesinde olmasının ithal ikame için ideal olduğunu vurguladı. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rublenin Değer Kaybı Rus İhracatçılarına Yardımcı Olacak - Son Dakika


Advertisement