Rusya ve Ukrayna arasında esir takası yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası yapıldı

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası yapıldı
10.04.2023 17:54  Güncelleme: 18:00

Savaşta esir düşen askerlerin değişimi sonucu, Rusya 106 Ukraynalı askeri serbest bıraktı. Ukrayna da 100 Rus askerini serbest bıraktı. Ayrıca Rusya'nın yasa dışı olarak tuttuğu 24 Ukraynalı çocuk da Herson'a getirildi.

Rusya ile Ukrayna arasında, savaşta esir düşen askerlerin değişiminin yapıldığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna tarafıyla müzakere sonucu 106 Rus askeri serbest bırakıldı.

Askerlerin, bakanlığa ait uçaklarla başkent Moskova'ya ulaştırılarak tedavi edileceği aktarıldı.

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan esir takası sonucu 100 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığını belirterek, "Herkesi evlerine alacağız." ifadesini kullandı.

Herson Bölgesi Askeri Yönetim Başkanı Oleksandr Prokudin ise Rusya'nın yasa dışı olarak tuttuğu 24 Ukraynalı çocuğun, Herson'a getirildiğini kaydetti.

Rusya ile Ukrayna arasında zaman zaman esir değişimi yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya ve Ukrayna arasında esir takası yapıldı - Son Dakika


Advertisement