Rüyası İçin Tazminat İsterken İcralık Oldu - Son Dakika
Güncel

Rüyası İçin Tazminat İsterken İcralık Oldu

Rüyası İçin Tazminat İsterken İcralık Oldu

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde gördüğü rüyayı notere onaylattıktan sonra çalındığını öne sürerek tazminat davası açan 54 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Sancak, para almayı beklerken borçlu oldu.

17.01.2012 13:55

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde gördüğü rüyayı notere onaylattıktan sonra çalındığını öne sürerek tazminat davası açan 54 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Sancak, para almayı beklerken borçlu oldu. Davası yerel mahkemece reddedilen Sancak, Yargıtay'a itiraz ederken avukatlık ücreti ve mahkeme masrafları olan 2 bin 51 TL'yi ödeyemediği için icralık oldu.

Alaçam İlçesi'nde oturan 3 çocuk babası emekli öğretmen Hasan Sancak, gördüğü rüyayı 1 Aralık 2000 tarihinde reklam senaryosu olabileceği iddiasıyla Samsun'un Bafra İlçesi'nde notere onaylattı. Aradan 6 yıl geçtikten sonra rüyasını anlatan metnin bir meşrubat firması tarafından reklam filminde kullanıldığını iddia eden Sancak, 2006 yılı Nisan ayında Samsun 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 7 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, geçen yılın Eylül ayında dava konusu olan rüya hakkında Ankara Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nden görüş istedi. Mahkeme tarafından gönderilen raporda, FSEK (Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu) hükümlerine göre Sancak'ın eser sahibi olduğu belirtilirken, "Metnin, eser vasfını haiz olduğu, davacının eser sahibi sıfatı bulunduğu, ancak dava konusu reklam filminin senaryosunun ise davacı eseri ile aynı veya benzer olmadığı" belirtildi. Bunun üzerine Samsun 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen nisan ayında verdiği kararla emekli öğretmen Hasan Sancak' ın davasını reddetti. Sancak'ta, Yargıtay'a başvurarak yerel mahkemenin kararına itiraz etti.

Emekli öğretmen Hasan Sancak Yargıtay'ın kararını beklerken İstanbul İcra Müdürlüğü'nden kendisine gelen yazı ile şok oldu.

İcra Müdürlüğü, merkezi İstanbul'da bulunan meşrubat şirketinin avukatlarının başvurusu üzerine Sancak hakkında mahkeme masrafı ve davalı tarafından avukatlık ücreti olan 2 bin 51 TL 95 kuruşu ödemediği için icra takibi başlattı. Bu parayı ödeyecek gücü olmadığını belirten Sancak, "Rüyamı çalıp reklam filmi çektiler. Milyonlarca lira kazandılar. Mahkeme benim haklı davamı kabul etmedi. Üstelik, mahkeme gideri ve karşı tarafın avukatlık masrafını ödemeye mahkum edildim. Bu parayı ödeyemeyince, İstanbul İcra Müdürlüğü 2 bin 51 TL 95 kuruş için icra takibine başladı. Ama bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rüyası İçin Tazminat İsterken İcralık Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement