''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'' KARABÜK - Son Dakika
Güncel

''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'' KARABÜK

''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'' KARABÜK

24.09.2013 22:14

''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'' - KARABÜK

''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği''

- Şenlikte en iyi üzüm yetiştiricileri seçildi

KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde düzenlenen "Geleneksel Bağ Bozum Şenliği"nde en iyi üzüm yetiştiricileri seçildi.

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Aslanlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, ilçede yetiştirilen üzüm çeşitlerinin başında sofralık çavuş üzümünün geldiğini söyledi.

Safranbolu'da 891, il genelinde ise bin 590 dekar bağ olduğunu vurgulayan Çataklı, "Çavuş üzümü en kaliteli üzüm çeşitlerimizden biri olduğu için pazar fiyatı da yüksektir. Çavuş üzümünün üretim alanlarının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlamda bu yıl 5 bin aşı gözü fidanı gönderildi. Bunun yanında çitlik, ata sarısı, cardinal, Hamburg misketi, Amasya beyazı, müşküle, alfonse, ve İtalya gibi üzüm çeşitleri kaliteli ve ekonomik değere sahiptir" diye konuştu.

''En İyi Üzüm Yetiştiricisi'' yarışmasında, çavuş üzümü kategorisinde Hasan Yaşaroğlu birinci, Hasan Yakupoğlu ikinci, Cevat Karadeniz üçüncü oldu. Standart çeşit kategorisinde ise Salih Şenol birinciliği, Hasan Büyükbaba ikinciliği, Mehmet Sağlam üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Muhabir: Ahmet Özler, Faik Erez

Yayınlayan: Kemal Kaymak

-bağ bozum şenliği

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ''Safranbolu Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'' KARABÜK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement