"Tam Gün Tasarısının Geri Çekilmesi Memnuniyet Verici" - Son Dakika
Güncel

"Tam Gün Tasarısının Geri Çekilmesi Memnuniyet Verici"

"Tam Gün Tasarısının Geri Çekilmesi Memnuniyet Verici"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Tam gün tasarısının geri çekilmesi memnuniyet verici." dedi.

19.11.2013 09:50  Güncelleme: 10:12

Sen Genel Başkanı Metin Memiş, TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi beklenen Tam Gün Yasa Tasarısı'nın yeniden görüşülmek üzere TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu'na gönderilmesiyle ilgili olarak, "Tam gün tasarısının geri çekilmesi memnuniyet verici" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, basın toplantılarının ardından eleştirilerinin dikkate alınarak söz konusu tasarının yeniden görüşülmek üzere geri çekilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Memiş, tasarının geri çekilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, geri çekilen tasarının tam gün yasasının özüne aykırı olduğunu ve sadece üniversite hocalarına yönelik yapılacak düzenlemenin çalışma barışını daha da bozacağını kaydetti. Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğu gerçeğinden hareketle tam gün düzenlemesinde bütün sağlık çalışanlarına özlük hakları konusunda yeni haklar verilmesini istediklerini belirten Metin Memiş, "Kamudaki hekimlerin büyük kesiminin (yüzde 96) büyük uyum sağlamasına karşın, azınlıktaki bir grubun baskısıyla tam gün uygulamasının esnetileceğine yönelik haberler basına yansıyordu. Sağlık-Sen olarak buna karşı çıktık ve tam günün sağlığın bir ekip işi olduğundan hareketle yapılacak düzenlemelerle devam etmesini istedik. Bugün aldığımız habere göre söz konusu düzenleme yeniden görüşülmek üzere komisyona geri çekildi. Konuyla ilgili olarak TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ı ziyaret ederek taleplerimizi ileteceğiz" şeklinde konuştu.

Tam gün yasasının sağlık çalışanlarının sorunlarını çözecek ve durumlarını iyileştirecek şekilde çıkması için taleplerini Komisyon Başkanı Ünüvar'a ileteceklerini ifade eden Memiş, "Hazırlanacak yeni yasada sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, nöbet ücretlerinin artırılması, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve 4/C'lilere kadro verilmesi, araştırmacıların özlük haklarının iyileştirilmesi, 2351 VHKİ'nin mağduriyetinin giderilmesi gibi taleplerimizi ileteceğiz ve bu taleplerimizin takipçisi olacağız. Düzenlemede yer almasını istediğimiz bir değişiklik ise performansa dayalı ödeme sisteminin daha rasyonel ve adil bir yapıya kavuşturulmasıdır. Performansa dayalı ödeme sistemi ile ilişkili olarak sağlık çalışanlarının toplam geliri içerisinde sabit gelirin payı en az yüzde 80, performansın payı ise yüzde 20 olmalı ve gelirin tümü emekliliğe yansımalıdır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Tam Gün Tasarısının Geri Çekilmesi Memnuniyet Verici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement