Sağlıklı Yaşam Arzusu, Şekeri Rafa Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Sağlıklı Yaşam Arzusu, Şekeri Rafa Kaldırdı

Sağlıklı Yaşam Arzusu, Şekeri Rafa Kaldırdı

Kilo kontrolü amacıyla tercih edilen tatlandırıcılar bir gün içerisinde fazladan alınan 600 kaloriyi engelliyor.

12.12.2011 16:11

Günümüzde sağlıklı yaşam arzusunun her geçen gün artış göstermesi, doğru beslenme ve spora olan ilgiyi artırıyor. Gün içerisinde sıcak ve soğuk içeceklerin çoğunlukla şekerli olarak tüketilmesi, yaklaşık 600 kalori fazladan alınmasına neden oluyor. İşte bu noktada fazladan alınan 600 kaloriyi tatlandırıcı ile kontrol etmek mümkün…

'Sukrax' markasıyla tatlandırıcı sektörüne giren Yakamoz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş, günümüzde sağlıklı yaşam arzusunun her geçen gün artış gösterdiğine değinerek, "İnsanlar artık daha uzun ve sağlıklı bir hayatın tadını çıkararak yaşamak istiyor. Bu istek, kişileri doğru beslenmeye ve spor yapmaya yönlendiriyor. Spor yaparak sağlıklı kalmaya çalışmanın yanı sıra bir o kadar da beslenmenin önemli olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden uzak durulması gereken üç beyazdan biri olan şeker artık rafa kaldırılıyor" dedi.

Fazladan Alınan 600 Kalori Bir Saat Daha Spor İstiyor

İnsanların gün içerisinde sıcak ve soğuk içecekleri çoğunlukla şekerli olarak tükettiğini belirten Kurtuluş şöyle devam etti:

Ortalama günlük şeker tüketimi 20-30 küp şeker aralığında. Bu şeker değeri yaklaşık 400 ile 600 kalorilik, günlük alınması gereken kalori miktarına fazladan ilave olarak alınıyor. Bu rakam insanların her gün bir saat daha fazladan koşarak yakabilecekleri enerji miktarına eşit. Biz de fazladan alınan bu 400 ile 600 kaloriden insanları Sukrax ile kurtarmayı amaçlıyoruz".

Tatlandırıcılarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok kişinin tatlandırıcılar konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığının altını çizen Hasan Kurtuluş, "çoğu doktorun ve sağlık uzmanlarının belirttiği gibi şeker ciddi anlamda insan sağlığını tehdit eden bir unsurdur. Bu durumda sağlığını düşünen herkes ya şekerden vazgeçmeli yada tatlandırıcı kullanmalıdır" dedi.

Tatlandırıcı kullanırken de dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinen Kurtuluş şunları söyledi: "Tatlandırıcıların içeriğinde aspartam, sakarin, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) gibi maddelerin olmaması gerekir. Şekerden vazgeçerken şeker tadından vazgeçmemize gerek yok, kullanacağınız tatlandırıcı şeker tadında olmalı, çabuk çözülmeli, insan sağlığına zarar vermemeli ve hormonsal dengeyi korumalı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlıklı Yaşam Arzusu, Şekeri Rafa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement