Şahin, Komutanların Açığa Alınmasını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Şahin, Komutanların Açığa Alınmasını Değerlendirdi

Şahin, Komutanların Açığa Alınmasını Değerlendirdi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin 'belki İlgi Çekmesinin Nedeni Yasanın İlgili Maddesinin İlk Defa Bir Bakan Tarafından Kullanılıyor Olmasıdır' dedi.

24.11.2010 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Balyoz sanığı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun açığa alınmasında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili yasanın 65'inci maddesinin kendilerine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi. Şahin, "Bunlar tamamen yasaların verdiği imkanlar nispetinde tasarruflardır. Belki ilgi çekmesinin nedeni, demin bahsettiğim yasanın ilgili maddesinin ilk defa bir Bakan tarafından kullanılıyor olmasıdır. Bu yasalar gerektiğinde uygulanır. Bunda hayret edecek, şaşılacak birşey yok" diye konuştu. Meclis Başkanı Şahin, açığa almalar üzerine CHP kanadından gelen "Bu sivil darbedir" yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine de, "Siyasi partilerimizin değerli sözcülerinin bu konuyla ilgili ne söylediklerini değerlendirecek değilim. Onların kendi takdirleridir. Türkiye'de sivil bir irade işbaşındadır" dedi.

OKUL AÇILIŞLARI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Manavgat'ta üçüncü okul açılışını Sarılar Beldesi'nde gerçekleştirdi. Hayırsever Gıyasettin Vargün tarafından babası adına yaptırılan Zeki Vargün İlköğretim Okulu'nun açılışında konuşan Meclis Başkanı Şahin, açılışı yapılan okulun temellerinin 8 yıl önce atıldığını söyledi. Sarılar Belediyesi'nin temellerini attığı okul inşaatını belirli bir seviyeye getirdiğini kaydeden Şahin, "Kaynakları yeterli gelmemiş. Bu aslında devlet- millet kaynaşmasının, 'devlet millet elele' kampanyasının en güzel örneklerinden biridir. Belediyemiz başlıyor, bir hayırseverimiz geliyor bitiriyor. 'Devlet millet elele hep birlikte aydınlık geleceğe' cümlesini burada yaşıyoruz" diye konuştu.

OKULA GİDEMEYEN 76 BİN ÇOCUK

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de hala 4 milyon 600 bin kişinin okuma yazma bilmediğini, ilköğretim çağına geldiği halde okula gidemeyen 76 bin çocuğun bulunduğunu hatırlatarak, "Bu rakamın, Türkiye'ye kayıtlı olduğu halde aileleriyle yurtdışında yaşayan çocuklardan kaynaklandığı belirtiliyor" dedi. Meclis Başkanı Şahin, Türkiye'de artık liseyi bitiren her 100 öğrenciden 55'inin üniversiteye gidebildiğini de söyledi.Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindeki Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, okulun açılışını gerçekleştirdi, sınıfları gezdi. Açılışta oyuncu Sümer Tilmaç, TBMM Başkanı Şahin'in ceketinin mendil cebine 'cerbera' çiçeği taktı.TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Manavgat'ta son olarak Evrenseki'de bulunan İşadamı Ahmet Köseoğlu tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan ilköğretim okulunun açılışını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şahin, Komutanların Açığa Alınmasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement