Şahinali Mahallesinin Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika
Güncel

Şahinali Mahallesinin Yolları Asfaltlanıyor

Şahinali Mahallesinin Yolları Asfaltlanıyor

Niğde Belediyesi, Şahinali Mahallesi Faik Şahenk Bulvarı, Şirin Sokak, Şirinevler Sokak ve Çınar Sokak da asfaltlama çalışması yapıldı.

17.08.2012 11:07

Alt Yapı ve üst yapı olarak şehir genelinde yoğun bir çalışma içerisinde olan Niğde Belediyesi asfaltlama çalışmalarına şehir genelinde devam ediyor.

Şahinali Mahallesi sokak ve caddelerinde asfaltlama çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi 2012 asfalt sezonunda ana arterler başta olmak üzere şehir genelinde yoğun bir asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Eski Fertek yolu, Emin Alpkaya Caddesi, Bor Caddesi, İstasyon Caddesi, Bankalar Caddesi, Paşakapı Caddesi, Selçuklu Caddesi, Feridun Zeren Caddesi, Eski Terminal Caddesi olarak bilinen Emin Erişingil Bulvarı, Eski Sanayi Caddesi, Ethem Onbaşı Caddesi ve Tepe Bağları Mevkii asfaltlandı. Ana arterlerin yanında sokaklarında asfaltlanmasını da sağlayan Belediye, Yurt Sokak, Hanlar Sokak, Kunt Sokak, Kavak Sokak, Külhan Sokak, Hakkı Eroğlu Sokak, Tural Sokak, Şehit Emin Özmen Sokak, Şehit Bayram Aksoy Sokak, Söğüt Sokak ve Yasemin Sokak'ta asfaltlandı.

Şahinali Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Asfaltlama çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Bu mahalle 23-30 senelik bir mahalle. Bu kadar zamandır bu mahallenin yolları bozuktu. Biz bu mahallemizde sokak araları dediğimiz yerlerin asfaltlama işlemine başlamış bulunuyoruz. Ana arterleri büyük ölçüde tamamladık. Bir kaç tane ana arterimiz kaldı. Bu noktalarda da alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapı çalışmalarını ikmal ettikten sonra asfaltlama işlemine başlayacağız. Bunlardan bir tanesi Ditaş'ın altındaki Gümüşler Kavşağı ile İlhanlı Mahallesi'ne gelen yol. Buranın asfaltlanmasını sağlayacağız ama Ata Sanayi'de bazı bölgelerimizde kanalizasyon sıkıntısı var. O bölgeye yeni bir şebeke döşeyerek kanalizasyon sıkıntısını çözdükten sonra asfaltlama çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Asfaltlama çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan; "Yeni terminalin karşısından, İlhanlı Mahallesi'nden yeni itfaiyeye doğru inen bir yolumuz var. Buranın da kanalizasyon sorununu çözdükten sonra asfaltlama çalışmasına başlayacağız. Belirttiğim yerleri yaptıktan sonra büyük ölçüde ana arterlerin asfaltlanma işini gerçekleştirmiş oluyoruz. Ama tabi bunların dışında da ara sokaklarımızın da asfaltlanma işlemini gerçekleştiriyoruz. Tamirin kurtardığı yerlerde yama işlemini gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla 2012- 2013 kış sezonuna Niğde'yi hazır hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda yollarla ilgili ciddi bir mesafe kat ettiğimiz söyleyebiliriz. Hakikaten Niğde tarihinde bir sezonda 100 bin ton asfalt kullanılmamış idi. Bu sene hedefimiz 100 bin ton. Hatta bu rakamın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Örneğin Eski Fertek yoluna 6 bin tona yakın asfaltın kullanıldığını düşünürsek demek ki Niğde Belediyesi olarak şu anda ciddi manada asfaltlama çalışması yürütüyoruz. Bu yolların hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetler zaten Niğdeli kardeşlerimizin hakkı, onların hakkını verebilmek için ve görevimizi yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Yine bu çalışmalar Niğdeli hemşerilerimize bir lütuf değil, insanlarımız bu şartlarda yaşamayı zaten çoktandır hak etmişlerdi. Bugün bunları sunmanın gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan ayrıca asfaltlama yapılan bölgedeki esnafları da ziyaret ederek sohbet etti. Mahalle sakinleri ise çalışmalarından dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şahinali Mahallesinin Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement