Sakarya 15 Yıl Sonra Gömlek ve Kemik Bulundu - Son Dakika
Güncel

Sakarya 15 Yıl Sonra Gömlek ve Kemik Bulundu

15 yıl sonra gömlek ve kemik bulundu15 yıl önce Bursa'dan kaçırılıp öldürüldükten sonra Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ormanlık alana atıldığı iddia edilen Handan Çakal'ı arama çalışmalarında kemik ve gömlek parçaları bulundu.

17.01.2018 23:52

15 yıl sonra gömlek ve kemik bulundu

15 yıl önce Bursa'dan kaçırılıp öldürüldükten sonra Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ormanlık alana atıldığı iddia edilen Handan Çakal'ı arama çalışmalarında kemik ve gömlek parçaları bulundu.

2003 yılında Bursa'dan kaçırılıp iddiaya göre öldürüldükten sonra Pamukova Mekece Mahallesi'ne cesedi atılan Handan Çakal'ı arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ailenin başvurusu üzerine Handan Çakal, bir televizyon programında yeniden gündeme getirdi. Kayıp olayının programda konuşulmasından sonra Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı, Sakarya Arama Kurtarma Derneği ve Sakarya Arama Kurtarma Ekibi cesedin atıldığı iddia edilen Mekece Mahallesi bölgesinde arama çalışması başlattı. Üç gündür drone yardımıyla zorlu arazi koşullarında ve dik yamaçlarda devam eden aramalarda bugün gömlek parçaları ile kemik parçaları bulundu. Bir dere yatağına yakın bölgede yeşil renkte gömlek parçaları ve yakınında bulunan kemik parçaları jandarma ekiplerine teslim edildi. Kemik parçaları inceleme alındı. 2003 yılında dershanede üniversite sınavına hazırlanan, Mayıs ayında evinden kütüphaneye gitmek üzere çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kaybolan 19 yaşındaki Handan Çakal'dan bir daha haber alınamamıştı. İstanbul'da hırsızlık suçundan arkadaşı 32 yaşındaki Onur D. ile yakalanan 50 yaşındaki Turan G. nezarette yatarken gördüğü rüya etkisinde kalarak polise verdiği ifadede, vicdan azabı çektiğini belirterek, Handan Çakal'ı Bursa'da kendilerinin kaçırdığını, tecavüz ettikten sonra Pamukova'da ormanlık bir alanda kendilerinden şikayetçi olmaması için öldürdüklerini itiraf etti. Sanıklar tutuklandı. Ancak tüm aramalarda bir sonuca ulaşılamadı. 2009 yılında suçunu kabul etmeyen Onur D. serbest bırakılırken, Turan G. de yargılandığı Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2009 yılında delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Sakarya 15 Yıl Sonra Gömlek ve Kemik Bulundu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya 15 Yıl Sonra Gömlek ve Kemik Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement