
Vagon FABRİKASINI HERGÜN BÖYLE SOYDULAR
Adapazarı'nda kurulu Türkiye Vagon Fabrikası A.Ş.?de son bir yıl içerisinde meydana gelen hırsızlıkları, fabrikada taşeron firmada çalışırken işten çıkartılan iki eski işçinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Hırsızlık anları ise polisle birlikte yerleştirilen gizli güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi.
TCDD'nin de ortağı bulunduğu vagon imalı yapan Türkiye Vagon Sanayi Genel Müdürlüğü son aylarda vagonlarda kullanılan ihale ile tanesi 129 liraya alınan ancak 150 liraya mal olan pirinç kürelerin kaybolması üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.
Bu ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri fabrikadaki atölyelere gizli kamera konularak takip edilmesini istedi. İki gün önce de fabrikaya mesai saatinin bitimine az bir süre kala gelerek giren Ö.K. (44) ve S.A. (30) işçilerin paydos etmeleriyle boşalan atölyeye giderek tezgahlarda bulunan pirinç döküm küreleri vücutlarını çeşitli yerlerine sakladılar. Daha sonra fabrikadan ayrılırlarken kendilerini takip eden asayiş şubesi hırsızlık büro amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözetim altına alındı.
Getirildikleri emniyet müdürlüğünde Ö.K. (44) ve S.A. (30) nin TÜVASAŞ'a iş yapan taşeron firmada çalışırken işten çıkartıldıkları belirlendi. Fabrikada uzun yıllar çalıştıkları için girişte bulunan güvenlikte görev yapan kişilere 'arkadaşımızı ziyaret edeceğiz' deyip girdikten sonra saklandıkları, mesai saatinin bitmesiyle de atölyelerde hırsızlık yaptıkları belirlendi.
İki kişinin son bir yıl içerisinde piyasa değeri 80 bin lira olan yaklaşık 600 pirinç döküm küre çaldıkları da tespit edilirken polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul eden iki eski çalışandan pirinç demir küreleri satın aldığı belirlenen A.G. adlı hurdacı da gözaltına alındı.
Son Dakika › Güncel › Sakarya 'Arkadaşımızı Ziyaret Edeceğiz' Dediler, 80 Bin Liralık Pirinç Döküm Küre Çaldılar... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.