Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerine Temel İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerine Temel İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerine Temel İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Polislerine 26-27 Ağustos ve 03-04 Eylül tarihlerinde Temel İlk Yardım Eğitimi vermiştir.

07.09.2013 15:13

Verilen Eğitimin içeriğinde Temel İlk Yardım Uygulamaları, İnsan Vücudu ve İşleyişi,Hasta Yaralının Değerlendirilmesi, Temel Yaşam Desteği,Hava Yolu Tıkanıklıkları, Kanamalar ve Şok, Yaralar, Kırık, çıkık ve Burkulma, Kafa ve Omurga Yaralanmaları, Kalp Krizi, Şeker Hastalığı, Ateşli Havale, Epilepsi, Boğulma, Koma, Zehirlenmeler, Boğulmalar, Hasta Yaralı Taşıma Teknikleri konuları yer almıştır.

26-27 Ağustos tarihlerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Eğitim Salonunda verilen Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerinden Paramedik Dilek Cantimör ve Vijdan Pandıroğlu, Sağlık Memuru Uğur Kurt verirken, 03-04 Eylül tarihlerinde ise İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Nevin Özçelik, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Rana Beşler, Acil Tıp Teknisyeni Melin Kurtulmuş ve İbrahim YİĞİT vermiştir.

Temel İlk Yardım konuları anlatılarak, ilgili uygulamaların yapıldığı Eğitimin sonunda Çevik Kuvvet Polislerine yapılan sınav sonrası Temel İlk Yardım Sertifikaları verilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Bedir "Polisimizin görevlerini yaparken sıklıkla karşılaştığı durumlar esnasında, Acil Müdahaleyi gerektiren konularda Sağlık Ekiplerinin olay yerine intikaline kadar geçen sürede bilinçsiz müdahalenin meydana getireceği can kayıplarını en aza indirmek açısından Temel İlk Yardım Eğitiminin alınması hayati önem arz etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim ve Personeline Emniyet Teşkilatı adına teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Uzm.Dr. Murat Alemdar " Ülkemizde bazı Meslek grupları var ki riskli birim yüzdesi en fazla olan grupları oluşturmaktadır. Emniyet Teşkilatı Personeli hiç şüphesiz ki bu riskli grupların başında gelmektedir. Ama unutulmaması gereken Temel İlk Yardımın kime nerede ve ne zaman lazım olacağının belli olmaması, bu yüzden İlimiz de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu eğitimi bir an önce almaları en büyük temennimizdir. Kurumumuzca vatandaşlarımıza bu konuda gerekli desteği vermekteyiz. Müracaat etmeleri halinde herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak istifade edebileceklerdir. Bilinçli yapılan İlk Yardım hayat kurtarır. Bilinçli fert Sağlıklı toplum demektir."İfadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerine Temel İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement