Salihli Ekmeği Tartışması - Son Dakika
Güncel

Salihli Ekmeği Tartışması

Salihli Ekmeği Tartışması

Salihli ekmeği tartışması Ekrem ÇAĞLAR/SALİHLİ (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'ndeki zabıtanın düzenlediği operasyonda, ahırda kaçak üretilen ekmeklerin rengini koyulaştırmak için hayvan yemi kullanılarak Salihli Ekmeği adıyla satışa sunulması, ilçedeki fırıncıların tepkisini topladı.

11.04.2015 16:39

Salihli ekmeği tartışması

Ekrem ÇAĞLAR/SALİHLİ (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'ndeki zabıtanın düzenlediği operasyonda, ahırda kaçak üretilen ekmeklerin rengini koyulaştırmak için hayvan yemi kullanılarak Salihli Ekmeği adıyla satışa sunulması, ilçedeki fırıncıların tepkisini topladı. Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı "Ben Salihli ekmeğine kefilim" dedi.

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı, 'Salihli Ekmeği' adı altında sağlıksız ortamda üretilen ekmeklerin renginin koyulaşması için hayvan yemi kullanılması konusunda açıklama yaptı. Salihli'de hijyenik ortamda ekmek üretildiğini söyleyen Murat Makasçı, "Olayın Salihli ekmeğine mal edilmesi de çok yanlış. İlçemizde her türlü denetimler yapılıyor. Oda olarak patent girişimlerine başlayacağız. Salihli ev ekmeği markalaşmak üzere. Salihli ekmeği Salihli'ye özgü bir üründür, herkes öyle kolay üretip satamaz, kıvamını, tadını tutturamaz. Salihli ekmeğine kefilim" dedi.

Ekşi maya ile üretilen Salihli ekmeğinin soğuk bir ortamda muhafaza edildiğinde uzun süre bayatlamayacağını dile getiren Makasçı, tüm ekipmanların yüzde yüz krom olduğunu vurguladı. Makasçı, diğer materyallerin bakteri üretebilirken kromun bakteri tutmayarak küflenme yapmadığının altını çizdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salihli Ekmeği Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement