Samsun'da Facia - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Facia

Samsun\'da Facia

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde amonyak tankının kapağının çökmesi sonucunda 5 işçi hayatını kaybetti.

22.11.2012 14:35  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 işçi öldü, yaralananların sayısı ise 14'e yükseldi. Ölü ve yaralıların isimleri belli oldu.

SAMSUN'DA FACİA

Tekkeköy ilçesinde bulunan Etibakır İşletmesi'nde amonyak tankının patlaması sonucu tahmini 300 ton ağırlığındaki çatı çöktü. Çatının altında kalan işçilerden 5'i hayatını kaybederken, yaralanan 14 işçi hastanelere sevk edildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, kentteki Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 11 işçinin yaralandığını bildirdi. Vali Özhan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor."

Bu arada, olay yerine hava ambulansı ile eğitimli arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 11 olarak açıklanan yaralı sayısı, ildeki çeşitli hastanelerde tedavi gören Ali Duran Akdal (30), Hüseyin Ertorun (19) ve Kaya Eren (43) ile 14'e yükseldi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Olayda hayatını kaybedenlerin Fatih Açıkel, Sadık Kuruçay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer olduğu tespit edildi. Cesetlerin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

Olayda yaralanan ve Samsun'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların ise Ali Başkaya, Yüksel Demir, Ali Bayraktar, Erdinç Demirer, Şükrü Demirer, Engin Gür, Mehmet Çomat, Mustafa Eren, Tayfun Mumcu, Hakan Temiz ve Fevzi Taştümer olduğu belirlendi.

FABRİKA YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Eti Bakır A.Ş. Yetkilisi Murat Albayrak, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 14 kişinin yaralandığı iş kazasının adli merciler tarafından incelendiğini belirtti.

Tahkikat aşamasında olan halen daha kendi bünyesinde soruların net cevaplarını aramaya gayret ettikleri bir iş kazası ile karşı karşıya olduklarını belirten SAMGAZ Genel Müdürü ve fabrika yetkilisi Murat Albayrak, "Hadise bir amonyak tankının yerde üst kapağının imalatıyla ilgilidir.

Bu kapağın yerde son derece kontrol altında, özel alaşımlı çeliklerin gaz altı kaynak yöntemiyle birleştirilmesi esnasında yapılan bir imalattan ibarettir. Bu imalat aşamasında mahallinde iskelelerin varlığı, gerekli emniyet tedbirlerin varlığı gözlemlenebiliyor.

Yaşanan bir de sabit bir iş kazası hadisesi var. Dolayısıyla bu tahkikat sahasında uzman gerek işçi sağlığı ve iş güvenliği, gerekse mühendislik formasyonuna uygun kaynak işçilerinin birleştirilmesi yöntemiyle ilgili malzemeyle ilgili bu ana kadar yapılmış olan imalatların kalite kontrolleriyle ilgili derinleştirilerek soruşturulacaktır.

Sorunun kaynağı, bizleri derinden üzen başta vefat haberleriyle yıkıldığımız bu hadisenin kaynağının, kaynağı ile birlikte sebep sonuçlarını irdeledikten sonra gerek adli gerek idari merciler tarafından tamamlanacaktır. Biz de büyük bir şoktayız ve üzüntü içerisindeyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Facia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement