Samsun'da Sokak Oyunları Şenliği - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Sokak Oyunları Şenliği

Samsun\'da Sokak Oyunları Şenliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) desteğiyle, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Çocuk Oyunları Şenliği' düzenlendi.

16.04.2014 17:45

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) desteğiyle, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Çocuk Oyunları Şenliği' düzenlendi. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen şenlikte 17 ilçedeki 132 okuldan toplam bin 630 öğrenci yarıştı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir alışveriş merkezinin önündeki boş alanda düzenlenen şenlikte çocuklar; mendil kapmaca, halat çekme, dairesel koşu, bayrak koşusu, yakar top, seksek ve dombili gibi oyunlar oynadı. Yarışmalar sonrasında dereceye giren ve girmeyen tüm öğrencilere madalya verildi.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Nuri Çobanoğlu, Böylesine anlamlı bir günde sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz bu tür oyunlarla büyüdük. Ancak gelişen teknoloji çocuklarımızın bu tarz oyunları öğrenmesine engel oluyor. Sokak oyunları kültürümüzün unutulmaması adına güzel bir etkinlik oldu dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Sokak Oyunları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement