Sandıklı'da En Hızlılar İş Buldu - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da En Hızlılar İş Buldu

Sandıklı\'da En Hızlılar İş Buldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne sınavla 5 geçici personel alındı.

18.06.2013 09:32  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ali Tarık Tepe

===

En hızlılar iş buldu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne sınavla 5 geçici personel alındı. 30 kişinin başvuru yaptığı sınav, İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan komisyon gözetiminde yapıldı. Sınav sonucuna göre yama işçisi olarak Abdullah Yeğin ve Kadir Ülkü, kazıcı ve yükleyici şoförlüğüne Ali Özdemir, kamyon şoförlüğüne Gökhan An ve Feyzullah Özdağ alındı.

Yama işçiliği sınavında adaylara el arabasıyla mıcır taşıtılırken, bozuk yolların yaması da yaptırıldı. Sınavda en hızlı el arabası kullanan ve yama yapan işçiler geçici işçi olmaya hak kazandı. Kaymakam Ali Candan, komisyon huzurunda yapılan sınav sonrası geçici personelin alındığını kaydetti. Daha önceden alınan personelin yeni dönemde başvuru yapmadığını anlatan Kaymakam Candan, greyder operatörlüğü kadrosunun ise boş kaldığını söyledi.

İsmail AKAR/SANDIKLI,

Foto: Araçtan

===

Yeraltına neşter

AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından yürütülen sit alanı içerisindeki 19 mahallenin altyapı yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Umurbey ve Sinanpaşa mahalleleri ile Saraçlar Çarşısı içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarıyla başlayan çalışmalar kapsamında eski içme suyu boraları değiştirildi. Değiştirilen boruların paslanmış olması dikkati çekti. Çalışmalar kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış pik ve asbestli içme suyu borularının tamamı iptal edilerek, şebeke yenilendi. Mevcut ihtiyacı karşılayamayan eski kanalizasyon şebekesi de yenilendi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR,

Foto: Kenevirden

===

Sandıklı'da bozuk yollar tamir ediliyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde, Belediye Fen İşleri Dairesi'ne bağlı ekipler tarafından yol yapım çalışmaları başlatıldı. Son 4 yıldır Sanjet'in

Foto: Sandıklı'da yol yapım çalışmalarından fotolar

===

SYDV sayesinde iş kuruyorlar

AFYONKARAHİSAR Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Foto: Nazike Gök, SYDV

---KUTU---

NASIL BAŞVURULUR?

İş kurmak isteyen vatandaşların başvurusunun ardından SYDV, bu kişilerin malvarlığını inceliyor. Şartların uygun bulunması halinde Ankara'daki Fon Kurulu'na, işletme için gerekli malzemelerin listelendiği proje gönderiliyor. Fon Kurulu'nun projeyi inceleyip kabul etmesiyle, iş kurma hayalleri gerçeğe dönüşüyor. Dükkanın bulunması ya da tahsis edilmesiyle işletme için gereken malzemeler ihale usulüyle satın alınıyor. Malzeme için en fazla 15 bin lira kullanılıyor.

Afyonkarahisar'a, 2012 yılında Fon Kurulu'ndan bu yöntemle 650 bin lira gönderildi. Simit büfesinden, kaporta tamirhanesine, besi yemi yetiştiriciliğinden berbere kadar pek çok farklı işletmenin kurulduğu bu yardımda, paranın geri ödemesinde kolaylık sağlanıyor. İş sahibi, 2 yıl bekleme süresinin ardından 6 yılda SYDV'nin malzeme için harcadığı parayı geri ödüyor.

===

Cevizli'de mezuniyet sevinci

İBRADI'ya bağlı Cevizli beldesinde Cevizli Kaya Özen Lisesi ile Cevizli İlköğretim okullarından mezun olan öğrenciler, törenle mezuniyet belgelerini aldılar. Lisenin bahçesinde düzenlenen törene Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Cevizli Belediye Başkanı Niyazi Ekinci ile Cevizli Karakol Komutanı Olgun Duman'ın yanı sıra belde belediye başkanları, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, aydınlık yarınlar için eğitim kurumlarının önemine dikkat çekerek, yarınları oluşturan gençleri yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti, okullardan başarıyla mezun olan öğrencilere de başarılar diledi.

Cevizli Kaya Özen Lisesi Müdürü Mehmet Parin ile Cevizli İlköğretim Okulu Müdürü Arif Dağ'a törende eğitim ve öğretime katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Yöre sakinlerinden oluşan 'Harman Yeri Orkestrası', bu coşkulu kep şöleninde sahne alarak izleyicilere renkli dakikalar yaşattı. Gecede düzenlenen çekilişte çıkan hediyeler ise okul aile birliklerine bağışlandı.

Mezuniyet şöleni kapsamında gündüz düzenlenen kermeste, ev hanımlarının ürettiği el emeği göz nuru el işleri ile satışa sunulan çeşitli gıda maddelerinden elde edilen gelir de okul aile birliklerine bırakıldı.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Geceden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da En Hızlılar İş Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement