Sapanca Gölü'nde Hafriyat Araştırması - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü'nde Hafriyat Araştırması

Sapanca Gölü\'nde Hafriyat Araştırması

Bakan Eroğlu'nun Talimatı Üzerine Bölgede İnceleme Başlatıldı

18.01.2011 20:27

BAKAN EROĞLU'NUN TALİMATI ÜZERİNE BÖLGEDE İNCELEME BAŞLATILDI

Marmaray kazısından çıkartılan 4 bin kamyon dolusu hafriyatın Sapanca Gölü'ne dökülerek dolgu malzemesi yapıldığı iddiasıyla Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu hakkında 3 yıla varan hapis cezası istemi ile dava açılmasının ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı üzerine bölgede inceleme başlatıldı.

Marmaray kazısında çıkartılan 4 bin kamyon hafriyatın döküldüğü öne sürülen Kırkpınar Mahallesi Kuruçay mevkiine gelen Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. İnceleme sırasında Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaşar Öz de hazır bulundu.

Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaşar Öz burada gazetecilere yaptığı açıklamada dolgu yapılan bölgeden Kolektör hattının geçtiğini belirtti. "Kolektörle ilgili olarak 2007 yılında hattın üzerine platform yaptı. Dolgu yok. Bunu siyasi olarak kullanılıyor. Bunlar yasal olarak yapılıyor. Bu konuda da Adapazarı Su Kanalisayon İdaresi (ADASU) bize yardımcı oldu" dedi. Öz bir gazetecinin malzemelerin Marmaray kazısından çıkartılan malzemeler olduğu yönündeki haberlere ise "Marmaray olması imkansız. Malzeme bu bölgeden geldi. TOKİ'den gelen malzemeler. Bizden habersiz gelen malzemeler var." derken dolgu yapılırken gece çekilen görüntülerle ilgili olarak ise "Kamyoncularla görüşülmüs. Marmaray'dan geliyoruz" diyerek ayrıntıya girmek istemedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü'nde Hafriyat Araştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement