Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yılı Etkinlikleri İçin Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yılı Etkinlikleri İçin Hazırlıkları

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri yarın başlayacak.

04.01.2018 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri yarın başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Buğra Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla düzenlenecek anma etkinliklerinin "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla 5-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bakanlık olarak bu seneki ana gayelerinin şehitleri hatırlamak ve gençlere "Sarıkamış'ı unutma ülken için bir şey yap" temasını takdim etmek olduğunu ifade eden Yılmaz, etkinlikleri ilişkin bütün hazırlıklarımız bu yönde olduğunu söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin birçok yerinden binlerce genci yapılacak yürüyüş için şehitler diyarı Sarıkamış'a getirmek amacıyla birçok etkinlik hazırladıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün gençlerimiz, gençlik merkezlerimizdeki gençlik liderlerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan manevi önderlerimiz, öğretmenlerimiz ve değerli antrenörlerimiz burada mihmandarlık yapacak. Mihmandarlarımıza yürüyüş öncesinde Sarıkamış harekatı ve yürüyüşle ilgili eğitim verdik. Bakanlığımızın online platformu üzerinden hem de Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü ekibi olarak illere giderek bu mihmandarlara bir bir bilgi verdik."

Yılmaz, Sarıkamış Harekatı'nın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "sarikamisiunutma.gov.tr" web sitesi hazırladıklarını aktardı. Yılmaz, "Bu sitede Sarıkamış Harekatı'nda neler yaşanmış gün gün gençlerimize aktardık. Bunun yanında Sarıkamış'ı keşfet bölümü yaptık. Burada da Sarıkamış'ın tarihi ile turizmini anlatmaya çalıştık. Ayrıca bir de mobil uygulama yaptık. Burada Sarıkamış'taki 90 bin şehidimize özel çizilmiş tasarımlarla mobil uygulama hayata geçirdik. Yani iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak gençlerimiz indirebilir, bu etkinlikle duygularını paylaşabilir." dedi.

"Bu yıl şehitlerin duygularını yerinde hissedelim"

Sarıkamış'taki hazırlıklara ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Bakanlık olarak hem ilçe merkezinde hem de yürüyüş başlangıcındaki toplanma alanında iki sahne hazırlıyoruz. Burada gelen konuklarımız için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Gençlerimizle şehitlerimizi birlikte analım. Bu sene en az 50 bin kişi hep beraber tekbir getirip şehitlerin ruhuna Fatiha okuyalım, hem ağlayalım hem bilgilenelim hem de onların yaşadığı duyguları yerinde yaşayalım, bizzat hissedelim." şeklinde konuştu.

Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü Yayınlar Dairesi Başkanı Cemal Feridun Sofuoğlu da Bakanlık olarak her yıl iki büyük organizasyona imza attıklarını, bunların birinin Malazgirt diğerinin de Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı olduğunu dile getirdi.

Sofuoğlu, bu yıl Sarıkamış'ta gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin şunları kaydetti:

"Bu sene gençlerimize yönlendirme, bilinçlendirme ve tarih şuuru kazandırmak adına farklı ve etkili çalışmalar yaptık. Öncelikle Sarıkamış'a gelen gençlerimize Sarıkamış'ı anlatan broşürler ve belgesel hazırladık. Sarıkamış'ta gençlerimizi, ecdadıyla Sarıkamış ruhuyla, şehitleriyle, ilçenin güzellikleriyle buluşturmak istiyoruz."

Sarıkamış Harekatı\'nın 103. Yılı Etkinlikleri İçin Hazırlıkları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yılı Etkinlikleri İçin Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement