Satrançta 5 Sporcumuz İlk 5'e Girdi - Son Dakika
Güncel

Satrançta 5 Sporcumuz İlk 5'e Girdi

Satrançta 5 Sporcumuz İlk 5\'e Girdi

Satrançta uluslararası başarılar devam ediyor:

03.10.2015 15:26  Güncelleme: 15:27

Türkiye İş Bankası'nın sponsorluk desteğiyle güçlenen ve Türkiye'de en çok lisanslı oyuncunun bulunduğu spor dallarından biri haline gelen satrançta uluslararası başarılara bir yenisi eklendi. 20–30 Eylül tarihleri arasında 41 ülkeden 838 sporcunun katılımıyla Hırvatistan'da gerçekleştirilen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda 5 sporcumuz kendi kategorilerinde ilk beşe girdi.

IM Cemil Can Ali Marandi 18 Yaş Altı Genel kategorisinde 9 tur sonunda aldığı 7 puanla Avrupa Şampiyonu oldu. Marandi böylece "Avrupa Şampiyonluğu" sayısını beşe çıkararak önemli bir başarı elde etti.

Tuna Tuncer ise 16 Yaş Altı Genel kategorisinde 9 tur sonunda kazandığı 6,5 puanla şampiyonada üçüncü oldu. Ülkemize bronz madalya kazandıran Tuncer gösterdiği performansla 2300 ELO puanının üzerine çıkarak Fide Master unvanı almaya hak kazandı.

10 Yaş Altı Genel kategorisinde yarışan CM Işık Can kazandığı 7 puanla şampiyonayı dördüncü olarak bitirdi. 14 Yaş Altı Genel kategorisinde 63. sırada başlayan Alperen Akdoğan da şampiyonayı beşinci sırada bitirerek kayda değer bir gelişme kaydetti. 8 Yaş Altı Kadın kategorisinde yarışan Elifnaz Akat ilk defa katıldığı Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nı beşinci sırada bitirerek büyük bir başarı elde etti.

2005 yılından beri Türkiye İş Bankası'ndan sponsorluk desteği alan Türkiye Satranç Federasyonu'nun ülkemizde satranç ve altyapısını geliştirmek amacıyla yaptığı atılımlarla Türkiye'nin uluslararası satranç turnuvalarında kazandığı madalya sayısı 309'a ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satrançta 5 Sporcumuz İlk 5'e Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement