SAUCONY Yeni Mağazasıyla Artık Koşanlara Daha Yakın - Son Dakika
Güncel

SAUCONY Yeni Mağazasıyla Artık Koşanlara Daha Yakın

SAUCONY Yeni Mağazasıyla Artık Koşanlara Daha Yakın

Saucony İlk Showroom Mağazasını Ortaköy Dereboyu Caddesinde Açtı

28.04.2011 21:04  Güncelleme: 21:05

Saucony büyümeye yeni mağazalarla devam edecek. Amerika'nın ünlü spor ayakkabı markası Saucony'nin köklü bir geçmişi var. Bu deneyim ve tasarım artık İstanbul'da sporseverlerin hizmetinde.

Saucony Tarihçe

1898: Saucony, Kutztown, Philadelphia'da Saucony nehrinin kıyısında, çocuk ayakkabıları üretmek üzere kurulur.

1910: Abraham Hyde, A.R. Hyde & Sons isminde bir ayakkabı mağazası açar. Şirket, halı üretiminde de kullanılan ve çok popüler olan terlikleri üretmeye başlar.

1932: Hyde ürün serisini buz patenleri botları üretmeye başlayarak genişletir. Bu, özellikle spor için tasarlanmış ilk ayakkabısını oluşturur.

1938: Atletik ürün serisi beysbol ve bowling ayakkabıları ve tekerlekli patenlerin eklenmesiyle genişletilir.

1942: Hyde, ikinci dünya savaşı sırasında, ordu için bot üretir.

1963: Firma, ilk Amerikan astronotunun uzay yürüyüşünü tamamlamak için giydiği ayakkabıları üretir.

1968: Hyde, koşu ayakkabıları üreticisi olan Saucony Shoe Manufacturing Company'yi devralır. Sonraki 10 yılda, Saucony koşucuların en iyi sırrı olmaya devam eder.

1977: Saucony ayakkabıları US dergisi tarafından farkedilir ve saygın "En İyi Kalite Ödülü" ile ödüllendirilir. Ardından gelen tanıtıma Saucony'nin itibarı damgasını vurur.

1980: Saucony, ilk defa kaymayı önleyen tabanı olan koşu ayakkabısı "Trainer 80" modelini piyasaya sürer.

1981: Saucony, zamanın teknolojik olarak en gelişmiş koşu ayakkabısı olan "Jazz" modelini piyasaya sürer. "Jazz" efsanevi ve karakteristik Saucony formuna sahip olacak ilk ayakkabıydı.

1983: Saucony'nin Yeni Zelanda'lı atleti Rod Dixon, New York City Maratonu'nu tüm zamanların en dramatik bitişlerinden biriyle kazanır.

1985: Saucony'nin atleti Larsen Weidenback, 89. Boston Maratonu'nda bayanlarda birinci olur.

1991: Kalıp EVA ve PU orta tabanı bir araya getirme özelliğine sahip, maksimum yastıklama ve konfor sağlayan "Shadow 6000" modeli piyasaya sürüldü. Saucony,

Yastıklama ve dengeyi bir araya getiren ilk sistem olan Grid teknolojisini piyasaya sunar.

1998: Hyde Athletic Industries adını resmen Saucony olarak değiştirir.

2007: Saucony, Grid Sinister ve ProGrid Paramount'da Flexion Plate teknolojisini piyasaya sürer. Flexion Plate, Runner's World dergisinin "Uluslararası En İyi Yenilik" ödülünü alır.

2009: Saucony, yine birçok ayakkabı ödülünü alır: ProGrid Stabil CS için "En İyi Güncelleme", ProGrid Echelon için "En İyi Başlangıç" ve ProGrid Omni 8 için "Editörün Seçimi" ödülleri. Ayrıca tasarım ödülleri içinde önemli bir yeri olan "Red Dot Design Award" Saucony'nin Razor adında bir modeline layık görüldü.

2010: Saucony bir defa daha birçok ödül aldı. Şüphesiz, koşu ayakkabılarımız arasında en göz alıcı olanı, minimalist Kinvara'dır. Bu ayakkabı, piyasaya sürülmesinin hemen ardından "Best Debut" ödülünü almış ve ardından "Gear Junkie" dergisinin Top 10 Gear listesine girerek "Gear of the Year" ünvanı ile ödüllendirilmiştir.

Saucony teknik koşuda liderliğini sürdürürken, retro moda grubunda da Originals serisi ile müşterilerine hitap etmektedir. Jazz O serisi ile Saucony gurur dolu geçmişini hatırlamakta ve bugün de kutlamaktadır. Courageous modelinden Trainer 80'e kadar bu retro modeller Saucony'nin gerçek koşu tarihinde önemli görevler almıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SAUCONY Yeni Mağazasıyla Artık Koşanlara Daha Yakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement