Yanlış Tercihten Veliler Sorumlu - Son Dakika
Güncel

Yanlış Tercihten Veliler Sorumlu

Yanlış Tercihten Veliler Sorumlu

Bir hafta sürecek SBS tercihlerinde öğrenciler 18 yaşını doldurmadığı için birinci derecede sorumlu öğrenci velisi olacak.

15.07.2013 12:26  Güncelleme: 12:29

Bu yıl son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçlarına göre tercih başvuruları başladı Bu yıl son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçlarına göre tercih başvuruları başladı. SBS tercihleri, 15-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bir hafta sürecek SBS tercihlerinde öğrenciler 18 yaşını doldurmadığı için birinci derecede sorumlu öğrenci velisi olacak.

SBS sonuçları ile birlikte yerleştirme ve tercih sürecinde kullanılacak olan Ortaöğretime Yerleştirme Puanları 12 Temmuz tarihinde açıklandı. 15- 21 Temmuz tarihleri arasında bireysel olarak ya da internet aracılığıyla yapılacak SBS tercihlerinde öğrenciler 18 yaşını doldurmadığı için, tercihlerden veliler sorumlu olacak. SBS'de bu yıl okul sayısı ve genel kontenjan sayısı arttığı için tercih yapılırken yeni açılan okulların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar ayrıca bu yıl öğrenciler sadece bir kerede 10 tercih yapacakları için tercihlerini ya da tercih sıralamalarını değiştirme şansları olmayacak.

-"TERCİHLER ÖĞRENCİNİN 4 YIL BOYUNCA EĞİTİM GÖRECEĞİ OKULU BELİRLEYECEK"-

Anafen Okulları PDR Zümre Başkanı Atilla Altun, sınavda elde edilen başarı kadar bu başarının tercihlerle de doğru bir şekilde değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, öğrencinin gelecek 4 yıl boyunca eğitim göreceği orta öğretim kurumunun, yapılacak tercihlerin sonucunda belirleneceğini ifade etti. SBS'ye hazırlanan ve iyi bir liseye girmek isteyen bir öğrencinin tercih döneminde verilen fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Altun yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan e-tercih ve Yerleştirme Kılavuzu dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Tercihler, okula son yerleşen öğrencinin genel başarı sırası, yüzdelik dilimi ve taban puanına göre, öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak, yüksekten düşüğe doğru yapılmalıdır. Daha yüksek puanlı bir okulu alt tercihlere yazmak ölü tercih olacağından mantıklı bir seçim olmayacaktır. Tercih listesi hazırlanırken; ilk sıralara en çok gitmek istenilen, genel başarı sırasının ve puanın biraz üzerindeki okullar seçilmelidir. Orta sıralarda öğrencinin bulunduğu sıraya en yakın okullar tercih edilmelidir. Son sıralara ise başarı sıraları ve taban puanları daha düşük kazanılma oranı daha yüksek okullar yazılmalıdır. Tercihler bu konuda uzman birinin görüşü alınarak yapılmalıdır."

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yanlış Tercihten Veliler Sorumlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement