Şebinkarahisar'da Sokak Köpekleri Kısırlaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Şebinkarahisar'da Sokak Köpekleri Kısırlaştırıldı

Şebinkarahisar\'da Sokak Köpekleri Kısırlaştırıldı

Giresun Şebinkarahisar Belediyesi Geçici Hayvan Barınma Merkezi'nde aşılama ve kısırlaştırılması çalışmalarına başlandı.

12.10.2013 10:59

Giresun Veteriner Hekimleri Odası, Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınağı uzman ekibi ve Şebinkarahisar Belediyesi işbirliği ile Şebinkarahisar Belediyesi Geçici Hayvan Barınma Merkezi'nde aşılama ve kısırlaştırılması çalışmalarına başlandı.

Kısırlaştırma çalışmasına Şebinkarahisar Belediyesi Veteriner Hekimi Ozan Arman DALGIÇ Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş KARA, Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Fatih YEŞİL, Veteriner Hekim İbrahim ERTEKİN ve Serbest Veteriner Hekim Burhan MÜDERRİSOĞLU katıldı. Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş KARA Şebinkarahisar Belediyesinin daveti üzerine ilçeye geldiklerini ve çalışmaların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklediği sorumluluk çerçevesinde başlatıldığını söyledi. Kısırlaştırma çalışmamız 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında gönüllü olarak yürütüldü. Ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında 23 Nisan İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik hayvan sevgisi konulu birde seminer düzenledik.

Kısırlaştırma operasyonu için Belediye Veteriner Hekimi gözetiminde Belediye zabıtasının üstün gayretleriyle yakalanan köpeklere önce genel anestezi uygulanarak uyutulduktan sonra operasyon yapıldı. Çalışma kapsamında dişi ve erkek 15 sokak köpeği kısırlaştırılıp küpeyle kayıt altına alınarak, kuduz aşıları yapıldı.

Kısırlaştırılan köpekler Şebinkarahisar Belediyesi Geçici Hayvan Barınma Merkezi'nde bir hafta bakıldıktan sonra sahiplenmek isteyen hayvan severler olmazsa kendi doğal ortamlarına ve yakalandıkları sokaklara tekrar bırakılacaklar.

Sokak köpeklerinin kontrolsüz üremesinin önüne geçilmesi için uygulanan en insani yöntem kısırlaştırmadır. Bütün belediyelerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında Geçici Hayvan Barınma Merkezleri oluşturup sokak köpeklerinin aşılama , kısırlaştırma ve rehabilitasyonunu üstlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda somut bir çalışma yapmak isteyen belediyelere Giresun Veteriner Hekimleri Odası olarak her zaman gönüllü destek vermeye hazırız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şebinkarahisar'da Sokak Köpekleri Kısırlaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement