Şehit Halisdemir'in Adı Parkta Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Halisdemir'in Adı Parkta Yaşatılacak

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir'in adının verildiği park törenle açıldı.

15.07.2017 21:13

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir'in adının verildiği park törenle açıldı.

Vali Yaşar Karadeniz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesince yapılan "Şehit Ömer Halisdemir Parkı"nın açılışında, Ömer Halisdemir'in adının herkesin aklına kazındığını söyledi.

Halisdemir'in 15 Temmuz'un simgesi haline geldiğini dile getiren Karadeniz, "Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'da kahramanca direnenlerin simgesi. O sadece 15 Temmuz şehitlerimizin değil, Güneydoğu'da teröre karşı verilen mücadelede şehit olanların ve diğer şehitlerimizin de simgesi. Bu parka onun adının verilmiş olması tüm şehitlerimizin hatırlanması demek." dedi.

Belediyenin 5 ayrı parka daha şehitlerin isimlerini verdiğine işaret eden Karadeniz, "Onların isimlerinin oralarda yaşatılması, verilen mücadelenin unutulmaması ve nesilden nesle aktarılması adına önemlidir. Şehitlerimiz, bizler birlik bütünlük içerisinde huzurla yaşayalım diye canlarını feda etti. Çocuklarımız da bu parkta inşallah huzurla oynar." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da 15 Temmuz'un bir destan olduğunu vurguladı. Bu destanda en büyük payı olanlardan birinin Ömer Halisdemir olduğuna dikkati çeken Babaş, şunları kaydetti:

"Kastamonu Belediyesi olarak kalbimizde ve yüreğimizde bizimle beraber yaşamaları için 5 parka daha şehitlerimizin ismini verdik. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onları ömür boyu anacak nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz."

İl Müftüsü Osman Aydın'ın şehitler için dua etmesinin ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ile kurum müdürleri katıldı.

Şehit Halisdemir\'in Adı Parkta Yaşatılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Halisdemir'in Adı Parkta Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement