Şehit Korucu ile Kardeşi Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Korucu ile Kardeşi Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi

Şehit Korucu ile Kardeşi Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi

Siirt'in Baykan İlçesi Sarıdana Köyü kırsalında dün akşam PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Şakir Çarboğa ile öldürülen kardeşi Adem Çarboğa, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

13.10.2011 17:34

Siirt'in Baykan İlçesi Sarıdana Köyü kırsalında dün akşam PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Şakir Çarboğa ile öldürülen kardeşi Adem Çarboğa, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende konuşan Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ünal Ödemiş, "Döktüğünüz kanı yerde bırakmamak, korucu arkadaşlarımızla beraber hepimizin boynunun borcudur. Elinde silahı bile olmadan teröristin üzerine atlayabilecek yüreğe, bileğe sahip bu kahramanlar olduğu sürece, bu vatan hainleri amaçlarına asla ulaşamayacaklardır" dedi.

Baykan'ın Sarıdana Köyü Bostantepe kırsalında, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada geçici köy korucusu Şakir Çarboğa şehit olurken, kardeşi Adem Çarboğa da öldü. Çarboğa kardeşler için Baykan'ın Ziyaret Beldesi'ndeki Veysel Karani Hz. Türbesi'nde yapılan cenaze törenine Siirt Vali Vekili Erkan Kalender, Baykan Kaymakam Vekili Abdulalim Can, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven ve vatandaşlar ile şehit yakınları katıldı.

Törende konuşan Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ünal Ödemiş şunları söyledi:

"Aramızdan ayrılışınız bizi ve ailenizi büyük üzüntüye boğmuş olsa da, siz yüce milletimizin gönlündesiniz. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara, bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz. Sizi asla unutmayacağız. Döktüğünüz kanı yerde bırakmamak, korucu arkadaşlarımızla beraber hepimizin boynunun borcudur. Elinde silahı bile olmadan teröristin üzerine atlayabilecek yüreğe, bileğe sahip bu kahramanlar olduğu sürece, bu vatan hainleri amaçlarına asla ulaşamayacaklardır."

Cenaze töreninde şehit korucu Şakir Çarboğa ve kardeşi Adem Çarboğa'nın özgeçmişleri okunmasından sonra dualar edilerek cenaze namazı kılındı. Çarboğa kardeşlerin cenazeleri, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında defnedilecekleri Sarıdağa Köyü'ne uğurlandı. İki kardeş köyde toprağa verildi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Korucu ile Kardeşi Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement