Şehit Pilot Üsteğmeni, Yağmur Altında 5 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Pilot Üsteğmeni, Yağmur Altında 5 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Pilot Üsteğmeni, Yağmur Altında 5 Bin Kişi Uğurladı

HELİKOPTER ŞEHİTLERİ UĞURLANIYOR Tokat'ta dün düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen 28 yaşındaki Murat Saraç için memleketi Afyonkarahisar'da tören düzenlendi.

11.06.2010 17:17

HELİKOPTER ŞEHİTLERİ UĞURLANIYOR

Tokat'ta dün düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen 28 yaşındaki Murat Saraç için memleketi Afyonkarahisar'da tören düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen törene katılan yaklaşık 5 bin kişi, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Görevli geldiği Giresun'dan, Ankara'ya dönüş için Jandarma Bölge Bölge Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopterin Tokat'ın merkeze bağlı Şehitler Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın cenazesi Ankara'dan havayoluyla saat 11.30'da Afyonkarahisar'a getirildi. Askeri Havaalanı'nda ailesi ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi, daha sonra babası Fuat Saraç'ın Eşrefpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildi.

ŞEHİT EŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Baba Fuat Saraç ve anne Cemile Saraç güçlükle ayakta dururken, cenazenin eve girişi sırasında şehidin 8 aylık eşi Makbule Saraç baygınlık geçirdi. 112 acil servis ekiplerinin müdahale ettiği Makbule Saraç, sık sık elinde bulunan kocasının fotoğrafını öptü. Yakınlarının vedalaşıp helallik vermesinin ardından cenaze İmaret Camii'ne getirildi. Camide Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, askeri erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KOMUTAN DA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cenazede şehidin özgeçmişinin okunması sırasında yağmur başladı. Şehidin özgeçmişi anlatılırken, şehidin ailesiyle birlikte İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker de gözyaşlarını tutamadı. Cenazenin sonuna doğru hızlanan yağmura rağmen toplanan kalabalık şehidin tabutunu taşımak için birbirleriyle yarıştı. Buradan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Şehidim Bize Hakkını Helal Et' sloganları arasında cenaze aracına konularak, Kocatepe Mezarlığı'ndaki şehitliğe getirilen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada cenaze törenine katılan protokol üyeleri ve binlerce kişi tamamen ıslandı.

Geçen yıl Ekim ayında evlendiği belirtilen Saraç'ın 15 gün önce ailesinin yanına izne geldiği ve eşini de memleketinde bıraktığı kaydedildi.

Öte yandan Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nden olan diğer şehit Jandarma teknisyen astsubay 29 yaşındaki Kamil Tuna'nın ise ilçede ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

Onur BAYRAM - Sezer KÜÇÜKKURT/ AFYONKARAHİSAR/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Pilot Üsteğmeni, Yağmur Altında 5 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika


Advertisement