Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Yalova'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla törenler yapıldı.

18.03.2016 12:08

Yalova'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla törenler yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan programda konuşan Öğretmen Yarbay Hayrullah Şahin, 18 Mart tarihinin bir dönüm noktasını vurguladı.

Şahin, Çanakkale Zaferi'nin, Balkan Savaşları'ndan itibaren çöküntü yaşayan Türk milletinin öz güvenini yeniden kazandığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesinde parıldamaya başladığı zaferler manzumesi olduğunu dile getirerek, "Dün bu vatan uğruna canını feda eden Mehmetçik, bundan sonra da gözünü kırpmadan canını bu vatan için seve seve feda edecektir" ifadesini kullandı.

Meydandaki program, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla tamamlandı.

Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikteki etkinlikte ise saygı duruşu ve saygı atışının ardından protokol üyeleri ve şehit aileleri mezarlara karanfil bıraktı.

Törenlere, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkanı Vefa Salman, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement