Şeker Çocuklar Türk Hava Kurumu ile Havalara Uçtu! - Son Dakika
Güncel

Şeker Çocuklar Türk Hava Kurumu ile Havalara Uçtu!

Şeker Çocuklar Türk Hava Kurumu ile Havalara Uçtu!

Aygaz'ın desteği ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından Gebze Lifeport Otel'de düzenlenen Diyabetik Çocuklar Kampı, bu sene 100 "şeker çocuğu" ağırladı.

05.08.2011 14:25  Güncelleme: 18:12

Aygaz'ın yedi yıldır destek verdiği ve bu sene 19'uncusu düzenlenen Diyabetik Çocuklar Kampı, Türk Hava Kurumu yetkililerinin seminerine ev sahipliği yaptı. 8–18 yaş arasındaki diyabetik çocuklara diyabetle mutlu yaşamanın mümkün olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen kampın dördüncü gününde Türk Hava Kurumu yetkilileri diyabet kampını ziyaret ederek çocuklara planör, paraşüt, havacılıkla ilgili seminer verdiler. Havacılıkla ilgili etkileyici videoları izleyen çocuklar unutulmaz anlar yaşadılar.

Türkiye'nin dört bir yanından diyabetli çocuklar bir arada

Bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanındaki kentlerinden gelen 100 diyabetli çocuk Diyabetik Çocuklar Kampı'nda buluştu.

Kamptaki etkinlikler hakkında bilgi veren Kamp Müdürü Prof. Dr. Rüveyde Bundak, dünyada Tip 1 diyabetli çocukların en önemli sıkıntısının psikososyal sorunlar ve diyabetli yaşam konusunda bilgi eksikliği olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle, dünyada da olduğu gibi Türkiye'de ki diyabetik çocukları bir araya getiren yaz kamplarında tedavinin eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Prof. Dr. Bundak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocukların, aileleri olmadan diyabetle baş etmeleri için önemli bir adım olan kampımız her geçen yıl daha çok çocuğu birbirine yakınlaştırdığı için çok mutluyuz. Çocuklara diyabetli olarak yaşamanın eğitimini veren, onların yaşam kalitesini yükselten, aralarındaki dayanışmayı geliştiren, özgüvenlerini kazandıran Diyabetik Çocuklar Kampı'nın 19.uncusunu tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmalarında aileyi ve çocukları her zaman ön planda tutan ve 7 yıldır bu projeye destek veren Aygaz'a teşekkür ediyoruz."

'Şeker çocuklar' diyabetle yaşamayı öğreniyor

Çocuk diyabetinde uzman 3 profesör, 1 doçent, 1 uzman doktor, 2 asistan doktor, 4 hemşire, 3 diyet uzmanı, 2 psikolog, 1 psikiyatrist ve 2 spor eğitmenin görev aldığı Diyabetik Çocuklar Kampı'nda insülin enjeksiyonu ve kan şekeri ölçme eğitimleri verilirken; çocuklar, beslenme-insülin-spor arasındaki denge konusunda da bilgilendirildi.

Kampta dört kişilik alt gruplara ayrılan çocuklara, bir diyabetik üniversite öğrencisi ve bir tıp öğrencisi rehberlik etti. Hastalıkla ilgili deneyimlerini paylaşan grup rehberi ağabey ve ablaları, çocuklara kamp boyunca her konuda yardımcı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şeker Çocuklar Türk Hava Kurumu ile Havalara Uçtu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement