Serdar Akinan: İktidar Her Şeyi Kontrol Ettiği Gibi İnterneti de Fütursuzca Kontrol Edebilecek - Son Dakika
Güncel

Serdar Akinan: İktidar Her Şeyi Kontrol Ettiği Gibi İnterneti de Fütursuzca Kontrol Edebilecek

Serdar Akinan: İktidar Her Şeyi Kontrol Ettiği Gibi İnterneti de Fütursuzca Kontrol Edebilecek

Yolsuzluk operasyonu konusunda yaptığı haberler nedeniyle kurduğu vagus.tv internet sitesi kapatılan Gazeteci Serdar Akinan, yapılan yasa değişikliğiyle, hükümetin interneti istediği şekilde kontrol altına alacağını belirterek, "Bu yasa değişikliğiyle birlikte karar verici olanlar atanmış bürokratlar olacak.

06.02.2014 15:14

Yolsuzluk operasyonu konusunda yaptığı haberler nedeniyle kurduğu vagus.tv internet sitesi kapatılan Gazeteci Serdar Akinan, yapılan yasa değişikliğiyle, hükümetin interneti istediği şekilde kontrol altına alacağını belirterek, "Bu yasa değişikliğiyle birlikte karar verici olanlar atanmış bürokratlar olacak. Bence en vahim tarafı da bu. Çünkü o zaman bütün her şeyi kontrol ettiği gibi interneti de böyle fütursuzca kontrol edebilecek demektir bu iktidar" dedi.

Pek çok kesim tarafından "sansüre neden olacağı" iddiasıyla eleştirdiği internet yasasındaki değişiklikler TBMM'de onaylandı.

Yeni düzenlemeyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) "özel hayatın gizliliğinin ihlali" gerekçesiyle "hakim yetkisi" tanınıyor.

Bu kurumlar, doğrudan internet içeriğine erişim engellemesi yapabilecek. Tasarı ile erişim engelleme kararlarının verilebileceği haller de genişletiliyor.

Kurucusu olduğu vagus.tv internet sitesi, yolsuzluk operasyonu konusunda yaptığı haberler nedeniyle kapatılan Gazeteci Serdar Akinan, yapılan yasa değişikliğiyle, hükümetin, interneti istediği şekilde kontrol altına alacağını belirtti.

Akinan şöyle dedi:

"17 Aralık süreciyle beraber malum bu konuyla ilgili yani yolsuzlukla ilgili sayısız bilgi ve belge internete düşmeye başladı ve biz de bunları haber yapmaya başladık. Fakat ne zaman ki ikinci dalgayla yani Başbakan'ın oğluyla iddialar internete düştü ve bunlarla ilgili bir yayın yasağı alındı. Bu yayın yasağıyla ilgili bir takım paragrafları biz haber yaptık. Bir de baktık ki TİB bizim siteye erişimi engellemiş. O günden sonra karşımızda 12 gün boyunca karşımızda hukuki bir yasal muhatap bulamadık. En son iki gün önce Ulaştırma Bakanına ulaşıldı, bakan TİB başkanını arayıp ricacı olunca, TİB Başkanın da ricasıyla o içerikleri kaldırdık. Ondan sonra erişime açıldı vagus.tv. Bu yasa değişikliğiyle birlikte buna karar verecek olanlar atanmış bürokratlar. Bence en vahim tarafı da bu. Çünkü o zaman bütün her şeyi kontrol ettiği gibi interneti de böyle fütursuzca kontrol edebilecek demektir bu iktidar."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Serdar Akinan: İktidar Her Şeyi Kontrol Ettiği Gibi İnterneti de Fütursuzca Kontrol Edebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement