Sağlık Üyesi, Cizre'de Sokaktaki Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sağlık Üyesi, Cizre'de Sokaktaki Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü

Sağlık Üyesi, Cizre\'de Sokaktaki Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü
30.12.2015 18:12  Güncelleme: 18:59

Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Abdülaziz Yural, ayağından vurulan bir kadına yardım etmek istediği sırada açılan ateşin hedefi oldu. Başından vurulan Yural yaşamını yitirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün çıkan çatışma sırasında sokakta kalan bir yaralıya müdahale eden sendika üyesi Abdülaziz Yural'ın başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini duyurdu.

EVLİ İKİ ÇOCUK BABASI

Aynı zamanda SES Cizre Şube Başkanı olan Yural'ın, 30'lu yaşlarda, evli ve iki çocuğu olduğu öğrenildi.


"YARALI VE CENAZELERİNE BİLE MÜDAHALE EDEMİYORLAR"

SES Diyarbakır Şubesi'nden yazılı olarak yapılan açıklamada, daha önce de 2 sendika üyelerinin öldürüldüğü hatırlatılarak, "Hukuki bir dayanak olmaksızın sokağa hatta pencereye çıkma yasakları ilan edilmekte ve bu kararlara yönelik itirazlar, ciddi biçimde soruşturulmaksızın reddedilmektedir. Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış katledilmiştir. Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun arkadaşlarımızın ardından bugün de Abdülaziz Yural yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurularak alçakça katledilmiştir. Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz. Israrla savaşa hayır demekten vazgeçmeyeceğiz. Aziz'e sözümüz barış olacak" denildi." denildi.

CİZRE'DE 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yural'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte Cizre'de 14 Aralık gününden bu yana süren sokağa çıkma yasağındaki şiddet olaylarında yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Üyesi, Cizre'de Sokaktaki Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü - Son Dakika


Advertisement