SEU Basket Yine Namağlup Şampiyon - Son Dakika
Güncel

SEU Basket Yine Namağlup Şampiyon

SEU Basket Yine Namağlup Şampiyon

Diyarbakır Gençler Kategorisi Basketbol Ligi'nde mücadele veren SEU Basket, ikinci yılında da namağlup şampiyon oldu.

26.11.2015 17:55

Normal sezonu 32 puanla lider tamamlayan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı (SEU Basket), play-off maçında 29 puanlı lig ikincisi Diyarbakır Siverekliler Derneği takımıyla karşılaştı. SEU Basket, rakibi karşısında ligdeki iki maçını da kazandığı için seriye 1-0 önde başladı.

Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonundaki müsabakanın ilk periyodunu 17-15 ile geçen SEU Basket, devreye 37-28 önde girdi. Maçın üçüncü periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Faul hakkını erken dolduran SEU Basket, Siverekliler Derneği'nin sert savunmasına karşılık veremedi. SEU Basket, bir ara 4 sayı geriye düştüğü üçüncü periyodu 47-47 beraberlikle kapattı. Son periyotta seyircisinin de desteğiyle mücadele üstünlüğünü yeniden eline alan SEU Basket, özellikle dış sayılarla skor üretti. Karşılaşmanın bitmesine 2 dakika 40 saniye kala öne geçen SEU Basket, maçı 73-66 kazanarak ikinci yılında da namağlup şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonunda parkede büyük bir sevinç vardı. Şampiyonluk kupasını alan SEU Basket, kendisini yalnız bırakmayan seyircisiyle bütünleşerek şampiyonluğu doyasıyla kutladı.

SEU Basket Koçu Gökhan Yıldırım, maça iyi başladıklarını ve devreye 9 sayı farkla girdiklerini hatırlattı. Üçüncü periyotta erken gelen fauller ve rakibin katı savunması nedeniyle takımının paniklediğini belirten Yıldırım, son çeyrekte sert savunmaya karşılık verip, dış şutlardan ürettikleri sayılarla sonuca gittiklerini kaydetti. Sezonu da değerlendiren deneyimli koç, mücadele gücü yüksek bir ekibe sahip olduklarının altını çizdi. Takımı ruhu ve mücadeleyle bütün rakiplerini yenmeyi başardıklarını ifade eden Yıldırım, bu başarının ciddi bir çalışmanın karşılığı olduğunu vurguladı. Kısa bir dinlenmeden sonra katılacakları bölge şampiyonasına hazırlanacaklarını ifade eden SEU Basket Koçu Yıldırım, Bölge Şampiyonası'nda da hedefin şampiyonluk olduğunu sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi geçen sene ilk kez parkeye çıkan SEU Basket, sezonu yine namağlup şampiyon kapatmıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SEU Basket Yine Namağlup Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement