Sevgililer Günü'nde Alınıp Sonra Sokağa Terk Ediliyorlar - Muğla - Son Dakika
Güncel

Sevgililer Günü'nde Alınıp Sonra Sokağa Terk Ediliyorlar - Muğla

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Kedi ve köpeklerden detay Türkan Dağdelen'in açıklaması - HAYTAP İl Temsilcisi Dağdelen: "Birçok cins hayvan heves uğruna yılbaşı, doğum günü, sevgililer günü hediyesi olarak alınıp sokağa terk ediliyor.

13.02.2016 15:08

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Kedi ve köpeklerden detay

Türkan Dağdelen'in açıklaması - HAYTAP İl Temsilcisi Dağdelen:

"Birçok cins hayvan heves uğruna yılbaşı, doğum günü, sevgililer günü hediyesi olarak alınıp sokağa terk ediliyor. Hayvanlar eşya değildir. Onların da duyguları var"

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen, sokakların ve barınakların özel günlerde hediye olarak alınıp daha sonra sokağa terk edilen hayvanlarla dolu olduğunu bildirdi.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dalaman ilçesindeki Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) barınağınaki kedi ve köpeklerin çoğunun pet shop ürünü cins hayvanlardan oluştuğunu söyledi.

Parayla alınıp sokağa atılan onlarca cins köpeğin sokaklarda gezdiğini anlatan Dağdelen, "Birçok cins hayvan heves uğruna yılbaşı, doğum günü, sevgililer günü hediyesi olarak alınıp sokağa terk ediliyor. Hayvanlar eşya değildir. Onların da duyguları var. Hevesle alıp sonra da sokağa ve barınaklara terk etmeyin" dedi.

Dağdelen, özel günlerde hediye olarak bir hayvan almak isteyenler için barınaklarda yüzlerce hayvanın yuva beklediğini vurguladı. Yarın pet shoplardan yine yüzlerce hayvan alınacağını belirten Dağdelen, "Ne olur hayvan satın almayın. Pet shoplardan almak yerine yarın hayatınızda bir değişiklik yapın ve barınakları ziyaret edin. Gerçekten isteyenler de barınaktan bir hayvan sahiplensin" diye konuştu.

Sevgililer Günü\'nde Alınıp Sonra Sokağa Terk Ediliyorlar - Muğla
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sevgililer Günü'nde Alınıp Sonra Sokağa Terk Ediliyorlar - Muğla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement