Sevil Pamirol'a Bir Ödül Daha - Son Dakika
Güncel

Sevil Pamirol'a Bir Ödül Daha

Sevil Pamirol\'a Bir Ödül Daha

Kamu-Der'in kısa süre önce 'yılın iş kadını' ödülü verdiği pamirol psikoonterapi derneği'nin yaşama dokunanlar ödülü'ne layık görüldü.

21.11.2011 09:20

Katıldığı sosyal sorumluluk projelerindeki yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken ve birçok ödül alan Bursa Mudanya Belediye Meclisi üyeliği yapmış olan CHP'li Sevil Pamirol, Psikoonkoterapi Derneği'nin 81 ilden seçtiği isimler arasında Bursa'dan "Yaşama Dokunanlar" ödülüne layık görüldü.

Kanserle mücadelede insan psikolojinin öneminden yola çıkılarak kurulan ve merkezi İstanbul'da bulunan Psikoonkoterapi Derneği "Kanserde Yaşama Dokunuş Projesi" kapsamında çalışmalarda bulunan her meslek grubundan çok sayıda isme ödül verdi. Dernek, yaptığı seçimler sonunda Bursa'dan da 12 Haziran'da CHP'den milletvekili adayı olan Sevil Pamirol'u kanserle mücadelede yaptığı sosyal çalışmalarından dolayı ödüle layık gördü.

Geçtiğimiz ekim ayında genç yaşta kansere yenik düşen Jandarma Teğmen Kemal Burak Zengin'in anısına düzenlenen ödül töreni İstanbul'daki Byotel'de gerçekleştirildi. Son derece duygulu anlara ve renkli görüntülere sahne olan törende ödülünü Psikoonkoterapi Derneği Başkanı Uzman Psikolog Sebahat Erler'den alan Sevil Pamirol, "Toplumsal kalkınma, insan sağlığı ve sosyal dayanışmaya verdiği emek ve hizmetler"den dolayı derneğin onursal üyeliği belgesini de aldı.

Ödül töreninde konuşan Sevil Pamirol, hayatta hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini belirterek, her sorunun mutlaka bir çözümü olduğunu söyledi. Tüm yaşamı boyunca, sevgi, hoşgörü, dayanışma ve paylaşımı kendisine ilke edindiğini dile getiren Pamirol, "Bedeni, düşüncesi, bilinci ve bilgeliği ile sevebilen tek varlık insandır, ve insanların en hayırlısı insana ve insanlığa faydası olandır" dedi.

İnsanın diğer insanlara uzatacağı bir el, sıcaklık, samimiyet ve hoşgörünün önemine dikkat çeken Sevil Pamirol, şunları söyledi:

"Tutulacak daha çok el var. Gülmek ve gülümsetmek insanın kendi eylemidir. Yaşamdan daha fazlasını istemek ve onu gerçekleştirebilmek mücadelenin mükâfatıdır. Başka insanların yaşam mücadelelerinde onlara iyi bir yol arkadaşlığı yaparak içimdeki çocuksu duyguları öldürmeden yarattığım insanı daima yaşatacağım."

Psikoonkoterapi Derneği, sanat, tıp, eğitim, siyaset ve basın yayın dünyasından 81 ilden isimlere "Toplumsal kalkınma, insan sağlığı ve sosyal dayanışmaya verdiği emek ve hizmetler"den dolayı "Yaşama Dokunanlar" ödülü ve onursal üyelik belgesi verdi.

Ödül alanlar arasında Sevil Pamirol'un yanı sıra Prof. Dr. Bülent Berkarda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, ünlü spiker Ayşenur Yazıcı, program yapımıcısı Yasemin Bozkurt, sanatçı Şevval Sam da bulunuyor.

CHP'li siyasetçi Sevil Pamirol, kısa süre önce Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği'nin (Kamu-Der) 'Yılın İş Kadını' ödülünü almıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevil Pamirol'a Bir Ödül Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement