Sheinbaum'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sheinbaum'dan ABD'ye Tepki

27.06.2025 12:42

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, ABD'nin yaptırım kararına kanıt sunması gerektiğini belirtti.

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD'nin "uyuşturucu parası aklama" suçlamasıyla Meksika'daki iki banka ile bir finansal aracılık şirketine yaptırım kararı almasına tepki göstererek, Washington'dan bu kararına ilişkin "kanıt sunması" gerektiğini belirtti.

Sheinbaum, ABD yönetiminin bazı Meksikalı şirketleri "uyuşturucu parasını aklamakla" suçlamasının ardından açıklamalarda bulundu.

ABD Hazine Bakanlığının kendilerine, söz konusu kuruluşların para aklamada kullanıldığını kanıtlayan herhangi bir belge iletmediğini belirten Sheinbaum, suçlamalara ilişkin kanıt olması halinde ABD makamlarına yardımcı olunacağını kaydetti.

Sheinbaum, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin "kanıt sunması" gerektiğini vurguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, 25 Haziran'da, Meksika'da bulunan "CiBanco" ve "Intercam" adlı iki banka ile "Vector Casa de Bolsa" isimli finansal aracılık şirketini, organize suçlar için "para aklamada kullanılmakla" suçlamış ve yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sheinbaum'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika


Advertisement