Sicilini Temizletip Seçim Kuruluna Koştu - Son Dakika
Güncel

Sicilini Temizletip Seçim Kuruluna Koştu

Sicilini Temizletip Seçim Kuruluna Koştu

YSK'dan veto yiyen Çanakkale'de bağımsız milletvekilliği adayı Harun Özcan, Adli Sicilini temizletip İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini sundu.

20.04.2011 18:31

Çanakkale'de bağımsız milletvekilliği adaylığını açıkladıktan üç gün sonra Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) veto yiyen Harun Özcan, Adli Sicilini temizletip İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini sundu.

Çanakkale'de 2007 genel seçimlerinde Genç Parti'den birinci sıra milletvekili adayı olan emekli Harun Özcan, bu kez şansını bağımsız aday olarak kullanmak istedi. İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvurunun ardından geçtiğimiz cumartesi günü Demircioğlu Caddesi üzerinde kiraladığı bir ofisi seçim bürosu haline getirip basın toplantısıyla adaylığını duyurdu. Katılımcılara da pilav ikram etti. Ancak pazartesi günü YSK, toplam 12 bağımsız milletvekili adayını veto etti. Aralarında kendi adını da gören Özcan büyük bir şok yaşadı.

Harun Özcan, Karabük'te ticaretle uğraşırken bir alacak meselesi yüzünden hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı, ancak temyiz haklarını kullanarak Yargıtay'a müracaat etti. Buna rağmen adli siciline sabıka olarak işlenen bu karar henüz onanmadığı için silinmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. Adaylık başvurusu YSK'ya ulaştığında adli sicil kaydı görüldüğü için veto edildi. Bunun üzerine avukatlarına talimat veren Harun Özcan, sicilindeki kaydı sildirdi. Daha sonra Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, "Adli Sicil Kaydı Yoktur" yazısı alan Özcan, İl Seçim Kurulu'na teslim edip, YSK'ya fakslattı.

Adliye çıkışında konuyla ilgili açıklamada yapan Özcan, YSK'nın bağımsız adaylarla ilgili kararının siyasi olduğuna inandığını, ancak kendi durumunun farklı olduğunu söyledi. Sabıka kaydı çıkması nedeniyle YSK tarafından veto edildiğini belirten Özcan, "Hakkımda açılan, ancak halen Yargıtay'da olan ve sonuçlanmamış bulunan bir davadan dolayı beni veto ettiler. Bunun üzerine adli sicilimdeki kaydı sildirdik ve yeni belge alarak eksikliğimizi giderdik. Şimdi YSK'nın vereceği kararı bekliyoruz" dedi.

Bağımsız Milletvekili Adayı Harun Özcan, YSK'nın itiraza cevabının ne olursa olsun tüm Çanakkale'yi kucaklayacak projeleri önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirterek, "Arkamızda sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, baraj sorunu nedeniyle seçimlere girmeyen partiler var. Aday olayım veya olmayayım AK Parti'nin yanlış uygulamalarını halkımızla paylayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sicilini Temizletip Seçim Kuruluna Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement