Şiddetli Yağmur Altında Turcel Dağı'na Tırmandılar - Son Dakika
Güncel

Şiddetli Yağmur Altında Turcel Dağı'na Tırmandılar

Şiddetli Yağmur Altında Turcel Dağı\'na Tırmandılar

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü'nün 22 üyesi, şiddetli yağmura rağmen Mardin'in Derik İlçesi'nde bulunan 1208 metre yükseklikteki Turcel Dağı'na tırmandı.

14.12.2014 12:47

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü'nün 22 üyesi, şiddetli yağmura rağmen Mardin'in Derik İlçesi'nde bulunan 1208 metre yükseklikteki Turcel Dağı'na tırmandı.

Diyarbakır'da 2004 yılında kurulan ve 475 üyesi bulunan Doğa Sporları Kulübü, Mardin'in Derik İlçesi güneyinde bulunan 1208 metre yüksekliğindeki Turcel Dağı'na tırmanma etkinliği düzenledi. Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 22 kişi derin vadilerin bulunduğu Turcel Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Mahmut Zeytinoğlu öncülüğünde ve birerli kolda başlayan yürüyüş, Turcel Dağı kıyısındaki sarp kayalık bölgede ve derin vadilerde devam etti. Yaklaşık 3 saat süren tırmanış sonrası sporcular, Turcel Dağı kıyısında yemek molası vererek, balık pişirdi. Şiddetli yağmur altında gerçekleştirilen tırmanıştan sonra zirveye çıkan DİDOSK aktivistleri, Derik'i 1208 metre yükseklikten seyretti.

DİDOSK Başkan vekili Ömür Öğüt, şiddetli yağmur altında zorlu bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Yürüyüş sırasında yaşadığımız coğrafyanın güzel manzarasını da görme fırsatımız oldu. Mardin Derik'te bulunan Turcel Dağı tırmanışını 22 sporcumuzun katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" dedi.

Çeşitli meslek gruplarından katılımcıların olduğu sporcular şiddetli yağmur altında yürümenin çok zorlu, ancak zevkli geçtiğini belirterek, "Çözüm süreciyle birlikte uzun yıllardan beri gidemediğimiz yerlere gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesi bu yerleri ve tarihi eserleri görmeye davet ediyoruz. Yetkililerin doğanın korunması için temizliğe önem vermelerini istiyoruz" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddetli Yağmur Altında Turcel Dağı'na Tırmandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement