Sigortacılar Komitesi'nden Özcan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Sigortacılar Komitesi'nden Özcan'a Ziyaret

Sigortacılar Komitesi\'nden Özcan\'a Ziyaret

Keşan TSO Sigortacılar Komitesi, bugün Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret etti.

30.05.2014 15:33  Güncelleme: 15:27

Özcan, saat 14.30 sıralarında Keşan Belediyesi'ne gelen; Keşan TSO Sigortacılar Komitesi Başkanı Sedat Yılmaz, Komite Üyesi Adnan Uslu ve Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak'ı makam odasında ağırladı.

Sigorta Haftası nedeniyle Başkan Özcan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını aktaran Yılmaz, sigortanın öneminin geniş kitlelere yayılması ve farkındalık yaratma amacında olduklarının altını çizerek "Vatandaşlarımıza sigortanın önemini anlatmamız gerekli. Sigorta, verilen bedel karşılığında alınan bir kağıt olarak görülmemeli. Sigorta kazanılan değerlerin, kaybedildiği anda hızlı bir şekilde geri dönüşümünün anlamıdır. 20 yıl boyunca çalışıp edindiğiniz bir ev 1 dakikada depremle yerle bir olabilir. Ve siz sigorta yaptırmadığınız için bir 20 yıl boyunca daha çalışıp ev sahibi olamayabilirsiniz. Bu kötü durum başınıza geldiğinde, sigorta zararınızı en kısa zamanda karşılayan bir mekanizmadır. Sigorta bu nedenle olmazsa olmaz, vazgeçilmezdir." dedi.

Sigorta bilincinin yavaş yavaş geliştiğine işaret eden Sedat Yılmaz, sigortanın günümüzde kazanın yanı sıra yardım hizmetine de büyük önem verdiğini ve kişilerin veya kurumların yerinden kalkmadan gerekli olan hizmeti ayağına getirtebildiğini anlattı.

Yılmaz'dan sonra söz alan ve belediye ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Özcan, şunları söyledi: "Sigortacılık faaliyetleri bir ülkenin gelişmişliği ile paralel giden bir olgudur. Mal ve can güvenliği konusunda sigorta önemli bir noktadır. Küçük primlerle kişiler ve kurumlar kendilerini büyük meblağlardan kurtarabiliyorlar. Her geçen yıl sigortanın konsepti de değişiyor. Şimdi güncel olarak deprem sigortası var. Kötü bir olay yaşadık, daha kötüsünü yaşamayacağımızın garantisi yok. Konutlarımıza mutlaka DASK yaptırmak zorundayız. Tarım sigortaları konusunda da günden güne gelişiyoruz. Ancak tarımda sigorta yaptırma durumu göre gör şeklinde gerçekleşiyor. Kötü bir olayla karşılaşıp zarar karşılanınca diğer kişiler de mağdur olmamak adına sigorta yaptırıyorlar. Vatandaşlarımız deprem ve tarım sigortaları konusunda biraz daha duyarlı olmalılar. Sigortacılar olarak toplumu daha da fazla bilgilendirmeniz gerekiyor. Haftanız hayırlı olsun."
Ziyaret görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sigortacılar Komitesi'nden Özcan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement