Siirt Belediyesinde Temizlik İşçilerine Kışlık Elbise Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt Belediyesinde Temizlik İşçilerine Kışlık Elbise Dağıtıldı

Siirt Belediyesinde Temizlik İşçilerine Kışlık Elbise Dağıtıldı

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Bünyesinde Çalışan Personele Kış Şartlarına Uygun Çalışma Elbiseleri Törenle Tören İle Dağıtıldı.

19.01.2011 20:40  Güncelleme: 20:42

Siirt belediyesi temizlik işleri müdürlüğü bünyesinde çalışan personele kış şartlarına uygun çalışma elbiseleri törenle tören ile dağıtıldı.

Siirt Belediyesi Temizlik Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören ile Temizlik Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere Kış şartlarına uygun kıyafetler dağıtıldı. Törene, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Belediye Başkan Yardımcılarından Seyfettin Aydın, Belediye Meclis üyeleri, Temizlik Şirketi Sorumlusu Ahmet Tellioğlu ve temizlik işçileri katıldı.

Törende konuşan Temizlik Şirketi Sorumlusu Ahmet Tellioğlu, Siirt Belediyesinin temizlik hizmetlerinin özelleştirme sonucunda temizlik hizmetlerinin satın aldığını belirterek temizlik işlerinde çalışan personelin kış aylarında üşümemesi ve hizmet sırasında üst başlarının kirlenmemsi ve daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla personele kış mevsimine uygun elbise dağıttıklarını belirtti.

Daha sonra törende konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kendi dönemlerinde Siirt ilinde temizlik sorunun %90 oranında çözüldüğünü ifade ederek bunda emeği geçen tüm fedakâr çalışanlara teşekkür etti. Sadak, Siirt belediyesi temizlik müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin ücretlerinin yasalardan kaynaklı düşük olduğunu ifade ederek bunun en önemli nedeninde emekçiye verilmesi gereken paralar ile askeri operasyonlar kapsamın da topa, silaha ve mermiye harcanması olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinde en çok ücret alan iş kollarının temizlik işçileri ve öğretmenler olduğunu hatırlatan Sadak "eğer devlet Kürt sorunun demokratik yollarla çözme gayretine girerse ve Türkiye de yaşayan hakların anadil başta olmak üzere diğer özgülükleri verilir ve sorunlar için askeri yöntemler tercih edilmese burada harcanan paralar çalışanlara aktarılırsa o zaman emekçilerimizi hak ettiği ücreti alacaklardır" dedi.

Yapılan konuşmalar ardından 180 temizlik işçisine yeni elbiseleri dağıtılarak hatıra Fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Belediyesinde Temizlik İşçilerine Kışlık Elbise Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement